Schoenen uit Portugal

In Rotterdam liep ik vorig weekend aan tegen hele, hele, hele mooie schoenen. Wat bleek? Schoenen uit Portugal. Natuurlijk! Ik ben al jaren fan van Portugese schoenen, dus dat ze nu eenvoudig in Nederland te krijgen zijn is heel erg goed nieuws.

Eén van Portugals belangrijkste exportproducten is schoenen. Dat verwacht je misschien niet, omdat je niet direct een merk op kan noemen, maar als je het in de gaten houdt kom je ze overal tegen. De Portugese schoenenindustrie is gevestigd in het noorden van het land, in plaatsen als Felgueiras, Santa Maria da Feira en Vila do Conde. Op portugalshoes.com zie je hoeveel merken en stijlen er wel niet zijn. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Fly London en Eureka Shoes, die je eenvoudig in online webshops in Nederland kunt kopen.

Als ik in Portugal ben ga ik eigenlijk altijd even langs bij Foreva, een schoenenzaak die je in alle Portugese shoppings en winkelstraten tegenkomt. Hier heb ik al menig laarsje op de kop getikt. In steden in het noorden als Braga, Porto en Guimarães, in het hart van de schoenenindustrie, vind je vaak uniekere  schoenenzaken. Dat betekent overigens niet dat ze duur zijn. Goede leren schoenen zijn vaak goedkoper dan je zou verwachten.

In Nederland kan je sinds een jaartje terecht bij From Portugal Shoes. Er zijn pop up winkels in Rotterdam, Delft en Breda en ze staan regelmatig op de Swan Market die in verschillende steden wordt gehouden. From Portugal verkoopt hele gave schoenen uit Portugal, waar je zeker uniek mee zult zijn.

Kijk ook eens bij Atelier do Sapato of Artinato. Hele leuke sneakers vind je bij Shoes Your Mood.