Miroca Paris in Rotterdam

Niets mooier dan een live concert, vol van energie en interactie met publiek – aldus de Kaapverdiaans-Portugese artiest over zijn nieuwe album ‘Miroca Paris Live in Warsaw’. “We hebben zo lang zonder moeten doen, dus toen mijn tour in Polen vorig jaar eindelijk door ging, greep ik meteen de kans om een concert met echt publiek vast te leggen, om te delen met mensen die minder geluk hebben.”

De zanger en multi-instrumentalist komt jaarlijks naar Nederland en zou oorspronkelijk in april 2020 al terugkomen, direct na 9 maanden tour met Madonna. De Queen of Pop zelf was verhuisd naar Miroca’s thuisstad Lissabon, waar ze ondergedompeld werd in de warme, opzwepende en soms weemoedige muziek van de Portugeestalige gemeenschap. Geïnspireerd nodigde ze Miroca – die een decennium met haar idool Cesaria Evora speelde – uit voor haar MadameX documentaire en tour.

Miroca Paris in Rotterdam

Miroca Paris by Alfredo Matos

Miroca Paris staat onder de kenners bekend als innovatieve percussionist van Cesaria Evora, ‘The Barefoot Diva’, met wie hij een decennium speelde. Aangespoord door Evora maakte hij de stap om zijn eigen muziek te delen met de wereld. Inmiddels heeft hij zijn debuutalbum D’alma in vier continenten vanaf het podium gedeeld: een hedendaagse en eigen interpretatie van stijlen als bv. coladera, funana en natuurlijk morna – recent door UNESCO uitgeroepen als Werelderfgoed. Paris’ warme, wat rauwe stem, stuwende ritmiek en herkenbaar gitaarspel, krijgen steevast vorm in oorspronkelijke composities die nu wereldwijd weerklank vinden.

Zijn live album is zojuist genomineerd door de International Portuguese Music Awards. Of hij ook daadwerkelijk een award wint zal midden april blijken, maar het Nederlandse publiek kan op 6 april aanstaande al genieten van de ‘jonge veteraan’ in Theater Zuidplein.

Miroca Paris in Theater Zuidplein, Rotterdam | 6 april 2022 | 20:00 uur | €17,50 | Ticketlink

Copyright hoofdfoto: Eric van Nieuwland©