Portugal in Rotterdam

Steeds weer laat ik je de mooiste plekjes in Portugal zien, maar misschien ben je wel helemaal niet in de gelegenheid om een tripje te boeken. Dan is het fijn dat je ook in Nederland zo nu en dan de Portugese sferen op kunt zoeken. Een uitstekende stad om dat te doen is Rotterdam. De grootste groep Portugezen in Nederland is in deze stad woonachtig en dat merk je aan de vele mogelijkheden die je hebt om Portugese lekkernijen te kopen. Genoeg voor een volle dag genieten!

Adega

Naast station Blaak staat de bekende Markthal. Dit architectonische hoogtepunt herbergt allerlei heerlijke eettentjes, maar vooral ook een Portugees delicatessenwinkeltje.  Bij Adega kun je een kopje Portugese koffie drinken en een pastel de nata eten, terwijl je rondneust tussen worsten, kaasjes, wijnen, olijfoliën en meer.

Café Lisboa

Midden in de stad (Westwagenstraat) vind je dit eetcafé van Portugese eigenaren, waar vooral veel Portugezen en andere Portugeestaligen samenkomen. Ideaal om te lunchen tijdens je winkelavonturen in de Koopgoot of op de Coolsingel. Je koopt er lekkere broodjes als prego no pão of een bifana, maar ook bacalhau kroketjes of caldo verde soep. Meer trek? Vraag dan zeker naar de dag special. Ik at er laatst een heerlijke dorade uit de oven!

* Ondertussen helaas gesloten…

Opporto

Een nieuw en hip restaurant is Opporto, gevestigd in een prachtig pand aan de Raampoortstraat vlakbij station Hofplein. Het is niet een zuiver Portugees restaurant, maar heeft duidelijk Portugese invloeden. De liefhebbers van zeevruchten en vis kunnen hier hun hart ophalen. Hier eet je bijvoorbeeld een typisch Portugese cataplana!

Bom Gosto

Wil je niet zo fancy, maar wel zo lekker eten, kies dan voor een diner bij Bom Gosto. Op het Zwaanshals 345 kokkerelt chef José Fernandes er heerlijk en honderd procent Portugees op los. Gerechten die we allemaal kennen van de Portugese menukaarten en ze smaken ook zo. Let op: inmiddels verhuisd naar de Goudsesingel. En extra leuk: ze organiseren fado avonden (15 november bijvoorbeeld!)

Wil je meer informatie over één van deze locaties? Klik dan op de naam. Zelf nog meer goede tips? Laat het me weten!