Deze panquecas de castanhas zijn ideaal voor een herfstige zondagochtend! São Martinho (11 november) telt in Portugal als aftrap van de kastanjetijd. Dus laat ik elk jaar in november zien hoe veelzijdig hij te gebruiken is in je eigen keuken. Je kunt er namelijk veel meer kanten mee op dan je zou denken! Kastanjes kunnen zowel in zoete als hartige gerechten verwerkt worden, de ietwat zoete nootachtige smaak gaat goed samen met verschillende andere ingrediënten.
Note vooraf: dit is afhankelijk van het recept waarvoor je de kastanjes gaat gebruiken. Blanke kastanjes, zonder vliesje, gebruik je meestal voor zoete (na)gerechten en soepen waarin de kastanje het hoofdingrediënt is. Voor de meeste hartige gerechten hoef je dit vliesje niet te verwijderen, het is gewoon eetbaar.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!

















