Recept: Paté de Chouriço

Eerder gaf ik al eens het recept voor een lekkere zelfgemaakte sardientjes paté en wat andere smakelijke Portugees getinte opties voor bij de borrel. Vandaag komt daar deze Paté de Chouriço bij. Wederom een lekker huisgemaakt smeerseltje. Bijkomend voordeel is dat het in vijf minuten gemaakt is, met weinig ingewikkelde ingrediënten. Ideaal voor als je eens wat anders op tafel wilt zetten tijdens je borreluurtje!

Pâté de Chouriço

Paté de Chouriço

Paté de Chouriço

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 12 Stemmen

Hoe beter de kwaliteit chouriço, hoe lekkerder de paté! Dus gebruik bij voorkeur een verse van de markt of slager.

Categorie: – WorstKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Simpel
Porties

10

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

5

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 chouriço (+/- 200 gram)

  • 1 sjalotje

  • 1 eetlepel gezouten boter

  • 2 theelepels massa de pimentão

  • 2 theelepels vers citroensap

  • 1 eetlepel Port (tawny)

  • 1 klein teentje knoflook

  • 1 bosje verse peterselie

  • versgemalen zwarte peper

  • zout

Bereiding

  • Haal om te beginnen het velletje van je chouriço. Snijd hem in plakjes en maal zo fijn mogelijk in de keukenmachine.
  • Snipper het sjalotje (of andere kleine ui) en pers de knoflook uit. Voeg vervolgens toe aan de chouriço in de keukenmachine.
  • Nu gaan ook de overige ingrediënten erbij. Dus de eetlepel Port, de boter, het citroensap en de massa de pimentão. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper en maal wederom door elkaar/fijn. Snijd wat peterselie fijn en voeg dit op het laatst ook toe, maal nog even goed door. Proef even en breng indien nodig op smaak met wat zout en extra peper.
  • Zet de paté de chouriço in de koelkast om wat op te stijven tot je het gaat gebruiken. Garneer met wat verse peterselie. Serveer met stevig Portugees en/of geroosterd brood.
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Ook erg lekker als je de chouriço eerst hebt gebrand! Dit geeft weer net een andere smaaksensatie.

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!