Normaal krijgen jullie iedere vrijdag van mij een lekker Portugees recept. Deze week wil ik deze gewoonte graag even verplaatsen naar de donderdag, want het is de laatste dag van het jaar en dat schreeuwt om een goede, lekkere borrel! Vandaag vertel ik je hoe je een paar kannen overheerlijke poncha kunt maken! Niks mis met een glaasje champagne, maar hier kun je je vrienden echt mee verrassen.
De poncha is een traditionele drank van het Portugese eiland Madeira. Hier hebben ze een speciaal keukenattribuut waarmee ze de poncha maken, de mexelote, lokaal beter bekend onder de naam caralhinho, oftewel piemeltje (netjes gezegd). Met dit instrument worden de ingrediënten goed gemengd. Heb je er, heel toevallig, geen voorradig? Het gaat ook prima met een houten pollepel, al moet je dan wel iets harden rossen.
Sla flink fruit in, want het blijft waarschijnlijk niet bij één glaasje… Nou kan het ook zonder of met andere vruchten dan passievrucht, maar voor de allerlekkerste poncha raad ik je toch aan om deze te gebruiken.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!