Porto in time-lapse

Zoals jullie weten zoek ik iedere week naar de leukste of mooiste filmpjes over Portugal. Dat is een stuk lastiger dan je misschien zou verwachten. Er wordt zo ongelooflijk veel rotzooi op You Tube gezet, dat het vinden van de pareltjes nog een hele klus is. Wat opvalt tijdens de zoektochten is dat twee dingen erg populair zijn: filmen vanuit de lucht met drones en het maken van time-lapse video’s.

Het eerste, filmen met een drone, kan mij zelden bekoren, omdat het vaak minutenlang eenzelfde soort beeld – vaak kustlijn – laat zien. De time-lapse filmpjes vind ik ook lang niet altijd mooi. Het maakt me soms duizelig of onrustig, maar het kan ook heel goed werken. Vandaag wil ik een time-lapse laten zien van Porto. Het is één van mijn lievelingsvideo’s, omdat de supermooie muziek* en het beeld met elkaar versmolten worden. Het is ook fijn dat het geen toeristische film is, maar meer een indruk geeft van het gewone leven in de stad.

Nog een goede time-lapse zien? Een paar weken geleden lieten we deze zien van Lissabon, Óbidos, de Algarve en de Azoren. Als je meer time-lapses van Porto wilt zien kan je op You Tube nog veel meer vinden.

* De muziek is “To build a home” van The Cinematic Orchestra.