Met rond Pasen de eerste echte warmtedagen achter de rug lijkt de lente nu fijn dichtbij te komen. Daarom vandaag een heerlijk zomers recept voor Portugese inktvissalade. Het eten van inktvis (octopus) is niet zo gebruikelijk in Nederland, maar geloof me, het is erg lekker! Deze ‘salada de polvo’ is slechts één voorbeeld van de vele mogelijkheden die je hebt met inktvis. Dit recept is simpel, snel en lekker, dus voor iedereen goed te doen!
Op de Portugese menukaart vind je verschillende soorten inktvis. Polvo is octopus, lulas zijn pijlinktvissen en chocos zijn zeekatten of sepia’s.
Denk je bij inktvis altijd aan die (vieze) gefrituurde elastieken ringetjes die je bij de supermarkt kunt kopen, laat je dan verrassen door dit recept. Waar je bij die “calamares” alleen de vettige buitenkant proeft en goed moet kauwen om de rest weg te krijgen, proef je hier echt de inktvis (die bijna smelt op je tong).
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Als je alles uit de tentakels weghaalt blijft er niets over! U bedoelt waarschijnlijk: uit de kop. Vergeet bij het koken de pimenton picante niet! Voor extra malse pulpo & leuk: deze een paar keer tegen de muur of uw partner (in Portugal: de rots) gooien ;-). Inspirerende simpele kookwijze: https://youtu.be/4ODbl0c6xJ8. Knippen dus.
Ik bedoelde uiteraard de kop. Aangepast/verduidelijkt in de tekst, bedankt!