Balpen kunstenaar Samuel Silva

Aangezien het er buiten duidelijk aan ontbreekt (het lijkt hier wel herfst) zetten we vandaag weer een kunstenaar in het zonnetje. Dit keer geen fotograaf, al zou je misschien denken van wel door de foto bij het artikel. Kijk nog maar eens goed… Dit kunststukje duurde 30 uur om te voltooien, met maar 6 kleuren.

Samuel Silva, een Portugese advocaat, heeft een talent. Een apart talent, hij tekent levensechte portretten en dieren met bic pennen. We kennen ze allemaal, van die fijne balpennen in verschillende kleuren. De meest bekende zijn de blauwe, zwarte, rode en groene. Silva gebruikt in totaal 8 kleuren Bic pennen. Daar kun je behalve mee schrijven dus ook mee tekenen, en hoe. Je zou verwachten dat het geschilderd is of misschien met kleurpotlood is getekend, maar niets is dus minder waar. Vanaf vandaag kijk je nooit meer hetzelfde naar een bic pen! Samuel Silva: balpen kunstenaar.

Het is puur een hobby naast zijn normale baan als advocaat. Het varieert van 5 tot 50 uur om een tekening te voltooien. Hij heeft rechten gestudeerd en nooit een kunstacademie gevolgd. Vanaf dat hij twee jaar oud was, was zijn talent eigenlijk al duidelijk. In plaats van wat krassen op papier tekende hij op die leeftijd al volledig herkenbare bloemen en aanverwante zaken. Zo goed zelfs dat zijn moeder dacht dat het tekeningen van zijn vader waren in plaats van haar twee-jarige zoontje. Hij is altijd blijven tekenen. Ook tijdens zijn middelbare schooltijd. We kennen allemaal die krabbels in de kantlijn van je schrift. Bij hem waren het echter wat meer hele tekeningen en wat minder krabbels. Hij gebruikt Bic pennen omdat ze een uitdaging vormen en moeilijk te gebruiken zijn voor dit soort ondernemingen. Wie had er ook ooit gedacht dat dit mogelijk was met een paar balpennen?!

Samuel Silva

Wil je meer van hem zien? Bekijk hier zijn Facebook pagina!