Recept: Sopa de Cenoura

Winterpenen, de tijd komt er weer aan. Prima om in huis te hebben voor het geval het paard van Sinterklaas langs besluit te komen! En je kunt er natuurlijk een oer-Hollandse hutspot mee maken. Maar bijvoorbeeld ook een lekker Portugees wortelsoepje! Heerlijk om zo te eten, als voorgerecht of met een broodje erbij als maaltijd. Je ziet hem in Portugal ook vaak op de menukaart staan. Misschien niet de meest aantrekkelijkste soep, maar daar smaakt hij niet minder om!

Dat lekker eten niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn bewijst de Portugese keuken vandaag opnieuw. Een simpel en snel eigengemaakt soepje, dat boordevol groenten zit. Ook de kleintjes zullen er van smullen, er zitten immers geen herkenbare stukken groente in. Extra lekker als het buiten guur herfstweer is!

Sopa de Cenoura

Sopa de Cenoura

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 4 Stemmen
Categorie: » SoepKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

45

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 500 gram wortelen (winterpeen)

  • 2 uien

  • 3 aardappels

  • 2 tenen knoflook

  • 1 liter bouillon kip of groente (ongeveer)

  • 3 eetlepels room

  • 1 eidooier

  • 1 bosje verse peterselie

  • 1 eetlepel boter

  • zout & zwarte peper

Bereiding

  • Zet je pan water met een bouillonblokje op. Schil dan je wortels en aardappels. Snijd ze daarna in plakjes of stukjes. Pers de knoflook en snipper de uien. Fruit de ui in wat olijfolie en voeg als ze bijna klaar zijn de knoflook toe. Voeg de wortels, aardappelen, ui/knoflook mix en de boter toe aan je kokende water. Laat dit een minuut of 20 koken totdat je wortelen en aardappels gaar zijn.
  • Meng ondertussen in een schaaltje je eidooier met de kookroom. Zodra je groente gaar is pureer je de deze met een staafmixer tot een dikke romige soep. De soep heeft een wat andere consistentie als wij in Nederland van soep gewend zijn. Is hij je te dik? Voeg dan iets meer bouillon toe. Zodra alles gepureerd is voeg je je kookroom toe en breng je de soep opnieuw op temperatuur (zonder te koken). Proef even of er nog zout en peper in moet en voeg toe indien nodig. En klaar is je Portugese soepje!
  • Lekker met wat verse peterselie, Parmezaanse kaas en (knoflook)croutons!
  • Bom apetite!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!