Recept: Sopa de Nabiças

Herfst vraagt om soep. Soep vraagt om herfst. En laten ze in Portugal nou vele soorten soep hebben. Allemaal net iets anders dan we hier gewend zijn. Maar bijna standaard boordevol groente en uiteraard hartstikke lekker! Vandaag (het is tenslotte oktober) een lekker verwarmend recept voor raapstelensoep!

Ingrediënten

1 bos raapstelen (ongeveer 200 gram)
1 knolraap
1 grote aardappel
1 winterpeen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
olijfolie
2 bouillonblokjes groente of kip
zout & peper
ongeveer 2 liter water

Bereiding

Zet een soeppan op het vuur met hierin een flinke scheut olijfolie. Snipper je ui, pers de knoflook en voeg dit toe. Bak op laag vuur rustig glazig. Snijd in de tussentijd je groentes. Schil je knolraap, aardappel en wortel en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze vervolgens bij in de pan en roer alles even om. Laat dit een aantal minuten een beetje bakken op laag vuur.

Voeg de bouillonblokjes toe aan het groentemengsel in de pan en blus af met zo’n twee liter water. Breng dit aan de kook en kook tot je groentes gaar zijn. Haal dan de pan van het vuur en mix alles (voorzichtig) met een staafmixer tot een egale soep. Proef even en breng op smaak met zout en peper.

Zet je pan terug op het vuur en breng opnieuw aan de kook. Zodra de soep kookt gaan de raapstelen erbij. Kook nu nog vijf à tien minuten. Serveer heet en maak af met een klein beetje goede olijfolie.

Bom apetite!

Variatietips: Voor wat meer structuur in je soep kun je een extra wortel en knolraap in kleine blokjes toevoegen op hetzelfde moment dat je de raapstelen in de soep doet.

Laat me vooral weten hoe hij gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.