In Portugal wordt veel natas, oftewel slagroom, gebruikt in de keuken. Of het nou om hartige of zoete gerechten gaat, het zijn vaak ware caloriebommen. Favoriet onder de Portugezen en zo op zijn tijd best eens lekker. Vandaag een Portugese slagroomtaart, tarte de natas. Totaal verschillend van de Hollandse variant, maar zeker niet minder smakelijk. Eigenlijk is hij stukken lekkerder dan de slagroomtaart zoals we die hier kennen. En super makkelijk om zelf thuis eens te maken!
Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en er komt geen oven aan te pas! Daardoor ook erg geschikt om samen met kleine kinderen te maken. Dit recept met Bolachas Maria is typisch Portugees. Bevalt de taart, dan kun je er een volgende keer misschien eens een eigen draai aan geven door andere koekjes te gebruiken. Tip: snijd niet te grote punten af, hij is behoorlijk machtig.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!














Ziet er veelbelovend en erg lekker uit.
En dus super makkelijk te maken.
Ga ik zeker een keer doen
Jose
Lekker!!!!