De Portugese Taarten Top Tien

Iets te vieren? Trakteer op een Portugese taart! Met deze Portugese taarten top tien zit er vast iets tussen wat je lekker vindt. In Portugal worden de meeste taarten trouwens ook gegeten zonder dat er iets te vieren is. Als toetje na een lekkere lunch of diner smaken ze even goed! Wat is jouw favoriet?

Houd je niet alleen van taart, maar ook van bakken? Van veel van deze taarten heb ik al eens het recept opgeschreven, dus je kan direct zelf aan de slag. Je vindt het linkje naar het recept dan bij de taart. Nog geen linkje? Houd dan de site in de gaten, want ze zullen vast spoedig volgen!

Tarte de Natas

Een taart boordevol slagroom, maar totaal anders dan onze slagroomtaart. De gecondenseerde melk geeft het een heel andere smaak dan onze taarten met room. Op het dringende verzoek van een vriendin schreef ik al een poosje geleden het recept op. Deze taart is zo simpel, die kan iedereen maken!

De Portugese Taarten Top Tien

Tarte de Amêndoa (Caramelizada)

Voor de liefhebbers van nootjes is dit een must. Het hoofdingrediënt is namelijk amandel. Niet fijngemalen en onvindbaar, maar de hele bovenlaag bestaat uit knapperige stukjes amandel. Ook dit is er een voor bij de koffie of als nagerecht.

Portugese taarten | Saudades de Portugal

Bolo de Bolacha

Koekjestaart! Heel lekker, maar ook heel mooi! Je komt hem overal tegen, als taartje, maar ook als nagerecht. Vrij machtig overigens, zo na de maaltijd. Zelf mooie laagjes maken kan door het volgen van dit recept.

De Portugese Taarten Top Tien

Pão de Ló

Deze luchtige taart is een begrip in Portugal en de lokale specialiteit in de plaatsen Ovar, Alfeizerão en Arouco. Pão betekent brood, maar dat is het zeker niet. Lees hier over de achtergronden van deze eiercake en hoe je hem zelf kan maken.

pão de ló

Tarte de Requeijão

Een taart op basis van een melkproduct dat wordt geproduceerd in Portugal en Brazilië. Het is een losse, ricotta/roomkaas-achtige kaas. Een soort Portugese kwarktaart dus, maar dan net even anders. Bij de koffie smaakt hij net zo lekker als na het eten.

De Portugese Taarten Top Tien

Toucinho do Céu

Dit is ongetwijfeld de taart met de raarste naam… Dit “spek uit de hemel” is niet hartig, maar gewoon zoet. Misschien heeft dat iets te maken met de gigantische voorraad eieren die er ingaan. Ik vind het niet bijzonder lekker, maar speciaal voor manlief het recept.

De Portugese Taarten Top Tien

Bolo de Laranja

De smakelijkste sinaasappels komen uit Portugal, toch? En dus maak je er een lekkere sinaasappelcake mee. Deze taart/cake wordt meestal opgerold en in plakken geserveerd. Hij is op zijn best als ie een beetje nattig is.

Torta de Laranja | Saudades de Portugal

Bolo de Mel da Madeira

Zulke donkere taarten zie je bij ons niet zo snel in de vitrine bij de bakker. Maar deze taart van het eiland Madeira is beslist erg lekker. Het is een taart met heerlijke specerijen, zoals steranijs, kaneel en kruidnagel.

De Portugese Taarten Top Tien

Tarte Três Delícias do Algarve

Ook deze taart heeft misschien niet het uiterlijk waar je aan denkt als het om taarten gaat. Minder lekker is het er niet om! In deze taart proef je drie hoofdingrediënten die essentieel zijn in de Algarve: vijgen, johannesbrood en amandelen.

De Portugese Taarten Top Tien

Bolo de Aniversário com doce de ovos

Deze is een beetje te vergelijken met onze slagroom verjaardagstaart. Niet qua smaak of samenstelling, maar meer qua gevoel. Is er iemand jarig, dan is de kans groot dat deze taart besteld wordt. Echt Portugees door de zoete eiermeuk, je moet er van houden. Ik ken geen Portugees die zijn vingers er niet bij aflikt…