De Portugese taarten top tien

Iets te vieren? Trakteer op een Portugese taart! Met deze Portugese taarten top tien zit er vast iets tussen wat je lekker vindt. In Portugal worden de meeste taarten trouwens ook gegeten zonder dat er iets te vieren is. Als toetje na een lekkere lunch of diner smaken ze even goed! Ik ben een fan van room, dus ga altijd voor de tarte de natas of de bolo de bolacha. Wat is jouw favoriet?

Houd je niet alleen van taart, maar ook van bakken? Van veel van deze taarten heeft Marlou al eens het recept opgeschreven, dus je kan direct zelf aan de slag. Je vindt het linkje naar het recept dan bij de taart. Nog geen linkje? Houd dan de site in de gaten, want ze zullen spoedig volgen!

Tarte de Natas

Mijn absolute nummer één: een taart boordevol slagroom, maar totaal anders dan onze slagroomtaart. De gecondenseerde melk geeft het een heel andere smaak dan onze taarten met room. Op mijn dringende verzoek schreef Marlou al lang geleden het recept voor ons op. Deze taart is zo simpel, die kan ik zelfs maken!

Tarte de Natas

Bolo rei

Deze Portugese koningstaart eet je alleen met Kerstmis. Houd je niet van de gekonfijte vruchtjes? Ga dan voor de bolo rainha. Dat is eigenlijk dezelfde taart, maar dan zonder de vruchtjes en met meer noten. Je leest hier alles over de historie van deze taarten (in het Engels). En zo maak je hem zelf!

Bolo de Bolacha

Koekjestaart! Heel lekker, maar ook heel mooi! Om één of andere reden mislukt ie altijd als ik hem probeer te maken. Maar nu ben ik ook bepaald geen keukenprinses… Zelf mooie laagjes maken kan door het volgen van dit recept.

koekjestaart

Pão de Ló

Deze luchtige taart is een begrip in Portugal en de lokale specialiteit in de plaatsen Ovar, Alfeizerão en Arouco. Pão betekent brood, maar dat is het zeker niet. Lees hier over de achtergronden van deze eiercake en hoe je hem zelf kan maken.

pão de ló

Bolo de chocolate

De hele wereld houdt van chocolade! Dus chocoladetaart is ook onmisbaar als we het hebben over Portugese taarten. Lekker luchtig van binnen, met een glimmende laag donkere chocola aan de buitenkant!

Toucinho do Céu

Dit is ongetwijfeld de taart met de raarste naam… Dit “spek uit de hemel” is niet hartig, maar gewoon zoet. Misschien heeft dat iets te maken met de gigantische voorraad eieren die er ingaan. Marlou vindt het niet lekker, maar ze schreef er toch het recept voor op.

Bolo de laranja

De lekkerste sinaasappels komen uit Portugal, toch? En dus maak je er een lekkere sinaasappelcake mee. Deze cake is hoog en heeft een gat in het midden. Hij is op zijn best als ie een beetje kleffig is.

Bolo de Mel da Madeira

Zulke donkere taarten zie je bij ons niet zo snel in de vitrine bij de bakker. Maar deze taart van het eiland Madeira is beslist erg lekker. Het is een taart met heerlijke specerijen, zoals steranijs, kaneel en kruidnagel. Dit is het recept.

Tarte Três Delícias do Algarve

Ook deze taart heeft misschien niet het uiterlijk waar je aan denkt als het om taarten gaat. Minder lekker is het er niet om! In deze taart proef je drie hoofdingrediënten die essentieel zijn in de Algarve: vijgen, johannesbrood en amandelen. Zelf bakken kan zo.

Tarte Três Delícias do Algarve

Bolo de arroz

Dit is niet mijn favoriet, maar wel typisch Portugees en geliefd bij velen. Je ziet ze als grote, ronde taart, maar ook vaak in kleine muffinvormen, zoals in ons recept.