Bijzonder slapen: The Literary Man

Met stip binnen in mijn top drie van favoriete hotels in Portugal: The Literary Man in Óbidos! Ik werd direct verliefd op dit hotel toen ik er afgelopen november was. Dat komt deels door mijn levenslange boekenverslaving, maar er is meer! Ik ga je niet alle faciliteiten uit de doeken doen, maar ik ga de vijf dingen noemen waarom dit hotel wat mij betreft heel erg bijzonder is. Kijk vooral ook de plaatjes, die zeggen misschien nog wel meer!

Boeken

Meer dan 40.000 boeken vind je in dit hotel. Dat is zo ongeveer de hemel voor mij. Ze staan langs alle wanden van de bar en in de gangen naar de hotelkamers. Zelfs al ik het hotel niet uit zou mogen zou ik me hier wekenlang zonder probleem kunnen vermaken. De boeken worden overigens verkocht, dus als je iets niet uit krijgt tijdens je verblijf kan je het kopen. Voor een prikkie!

Inrichting

De inrichting van The Literary Man is trendy, modern en warm. Grote groene planten en retro meubilair verwelkomen je na binnenkomst. In de bar, tussen alle boeken, vind je heerlijke fauteuils en gezellige tafeltjes met leeslampjes. Maar dan de kamers. Oh, de kamers!!!! Heel veel beton en ruw hout, minimalistisch ingericht en met warme kleuraccenten. Supermooi!

Gin

Portugal heeft ontzettend veel soorten gin. Iedere keer als ik naar Portugal vlieg neem ik een andere mee naar Nederland om te proeven. In de bar van The Literary Man kom ik heel veel van deze gins tegen. Hoewel je natuurlijk ook andere drankjes kan drinken is de bar hier gespecialiseerd in gin. Op een mooie plek, tussen duizenden boeken, met een glas gin-tonic. Veel beter wordt het niet.

Gin

Koken

Oké, dit zet ik er vooral bij voor jullie lezers… In dit hotel is een grote keuken ingericht om de gasten kookworkshops te geven. Het ziet er goed uit, met vintage keukenapparaten, maar ik heb zelf geen workshop gedaan (geen tijd). Ik kan je dus niet vertellen of ze goed zijn, maar als jij van koken houdt is het natuurlijk leuk dat je hier de kans krijgt om les te krijgen van een Portugese keukenprins(es)!

kook workshop

Locatie

The Literary Man ligt in het hart van het middeleeuwse vestingstadje Óbidos. Beter kan niet! Behalve dat je middenin het centrum van deze trekpleister slaapt is het ook nog eens een uitstekend uitgangspunt voor andere plaatsen in Portugal. Alcobaça, Caldas da Rainha, Batalha, Fátima, Nazaré en Peniche liggen allemaal binnen een uur rijden, dus hier ben je niet snel uitgekeken. Het barst van de cultuur, mooie natuur en natuurlijk ook stranden in deze regio.

Wil je meer lezen over Óbidos? Lees dan dit artikel! Wil je meer informatie over het hotel of een reservering maken kijk dan hier. Voor meer informatie over deze regio of Portugal in het algemeen, bezoek ook eens de website van Visit Portugal.