Agro-Toerisme: Gasten!

De grenzen gaan weer open! Er komen weer wat gasten! Op dit moment vooral uit Portugal zelf, maar vandaag ook de eerste gasten uit Nederland in ons lieflijke tiny house. We hebben niet stilgezeten in de tijd dat er geen gasten waren, want dat ligt niet in onze aard. We hebben mooie buitendouches gebouwd en een compost toilet, intussen is het tweede compost toilet bijna klaar, zodat er dan drie accommodaties zijn met eigen sanitair. Vanzelfsprekend in deze Corona tijd een goed idee, zodat minder mensen dezelfde badkamers hoeven te delen, maar ook in zijn algemeenheid natuurlijk prettig voor gasten om eigen sanitair te hebben.

Ook kochten we een pomp om het water uit onze nieuw gebouwde watertank, annex afkoelbad, in de nieuw aangelegde sprinklers te kunnen pompen. De tank bleek niet genoeg hoogteverschil te hebben ten opzichte van de sprinklers die in geval van een bosbrand onze caravans (waarvan we er in de vorige grote brand twee in vlammen zagen opgaan) en het met natuurlijke materialen gebouwde tiny house zullen beschermen. Dus moest er een pomp komen om de sprinklers te kunnen gebruiken. Inmiddels werkt het allemaal en zijn we weer een stapje gevorderd aangaande veiligheid in een bosbrand voor onszelf, onze gasten en het terrein.

Agro-Toerisme: Gasten!

Een crowdfundactie hielp ons aan een deel van de benodigde fondsen, wat geweldig dat er altijd mensen zijn die willen helpen bij het waarmaken van onze projecten! De pomp wordt ook gebruikt voor het schoonmaken van de watertank, zodat we op die manier niet alleen een lekker schoon dompelbad hebben maar ook regelmatig de pomp aan zullen doen, zodat we in geval van paniek en in het zicht van vlammen precies weten hoe de pomp werkt en hoe hij aan moet. Een goed idee vinden wij zelf… De volgende stap is het aanleggen van water op het tentenveld, in ons hoofd zijn de plannen al gesmeed, de waterbuis ligt al klaar!

Intussen zijn de eerste gasten alweer geweest en de mensen die hierheen kwamen waren allemaal ontzettend enthousiast over ons plekje, lekkere rust midden in de natuur. Na een quarantine waarbij velen in de stad zaten ‘opgesloten’ blijkt het nu voor veel mensen heerlijk om lekker de natuur op te zoeken en daarvan hebben wij hier rondom ons gelukkig ruim voldoende. De diners die ik altijd klaarmaakte voor lange tafels vol gasten die samen de maaltijd deelden, heb ik momenteel vervangen door kleine groepjes aan verschillende tafels met hun eigen schalen met eten, wat op zich ook prima werkt. Toch hoop ik dat we ooit weer allemaal samen aan een lange tafel kunnen zitten, met handen voeten en in diverse talen communicerend en de schalen met eten doorgevend…. Hoop doet leven!

Al met al, zijn wij op dit moment blij dat het weer een beetje beter gaat en dat gasten ons vinden. Nu maar zien hoe het vanaf hier verdergaat en blijven hopen dat de ’tweede golf’ uit zal blijven of in ieder geval niet zal leiden tot een nieuwe lockdown! We blijven voorzichtig en houden de aangeraden sociale afstand van anderen en blijven onze handen veelvuldig wassen. Veel meer kunnen we niet doen.

Meer informatie vind je uiteraard op onze website.