Agro-Toerisme: Nooit klaar!

Inmiddels zijn de temperaturen in midden Portugal opgelopen tot rond de dertig graden, na heel veel regen, eindelijk een zomers gevoel! Heerlijk! De maatregelen aangaande het Corona virus worden steeds wat gematigder en heel langzamerhand krijgen we toch zicht op een toeristenseizoen!

Omdat we een aantal accommodaties hebben met gedeelde badkamers, hebben we het plan opgevat om te proberen zoveel mogelijk privé sanitair te gaan realiseren gedurende deze periode van geen of weinig gasten en inmiddels staat de eerste compost toilet naast de verhuurcaravan klaar voor gebruik! De compost-wc voor de kleine caravan voor een vrijwilliger is ook gereed en de bouw van twee buitendouches vordert gestaag. Niet gehinderd door kennis van loodgieterij, maar met heel veel voorbeelden van hoe het moet, zijn we aan de slag gegaan en inspiratie liepen we op op Pinterest…

Een vloertje gestort van beton en de stukken marmer die we een jaar geleden van een vriendin kregen gebruikten we als vloertegels, hetgeen heel mooi is geworden. De wandjes van het douche gebouwtje zijn van golfplaat en hoe lelijk dat ook klinkt, wij denken dat het echt heel leuk is geworden! Nu het water nog!!! Warm water gaan we realiseren door een dunne zwarte waterbuis in de zon te leggen, natuurlijk blijft dat niet eindeloos warm, maar voor regenachtige of koude dagen kunnen onze gasten natuurlijk ook de ‘gewone’ badkamers met elektrische boiler voor warm water gebruiken! Ik denk dat op hete dagen zoals vandaag een vrijwel koude douche zelfs heerlijk zou kunnen zijn… Het wordt een test, hoeveel zwarte buis hoeveel warm water gaat opleveren en hoe lang je dan warm kan douchen, maar dat gaan we allemaal nog leren!

Ook de watertank die we gebouwd hebben net voor de Corona crisis is inmiddels in gebruik genomen en dient op dit moment nog alleen als afkoel dompelbad, waar we met deze hitte heerlijk van genieten! Een crowdfunding op Facebook gaat hopelijk wat centjes opleveren om de sprinklers te kunnen gaan aanleggen op de caravans en het tiny house, zodat we veilig zijn bij een eventuele volgende brand. Al met al een drukte van belang, maar een heel andere drukte dan we gewend zijn!

De eerste gasten zijn geweest en vonden het zalig om hier van de rust en de natuur te genieten, na maanden van quarantaine in steden als Lissabon en Porto. Hier werden ze omringd door natuur en stilte, frisse lucht en kristalhelder water in het beekje. Het bleek prima te lukken om de sociale afstand in acht te nemen en als iedereen zich een beetje aanpast dan hopen we dat we toch nog een mooie zomer met gasten zullen hebben, zonder gevaar voor besmettingen!

Meer informatie vind je op onze website.