Carvoeiro: ‘Klaar’ met de Rotzooi

Ik schrijf dit stukje met op de achtergrond het programma “ Ik vertrek, met Maarten en Dominique in Italië”. Af en toe krijg je wel een glimlach om je mond doordat je zoveel herkent. In ons vorige stukje heb ik geschreven dat we medio mei open willen met het verhuren van onze accommodatie in Carvoeiro. Een mooi streven, maar ik houd wel rekening met enige uitloop naar begin juni.

Na een jaar klussen stoor ik me vooral aan al die rotzooi. Geen één kamer is volledig klaar. Geen plekje om lekker tot rust te komen, omdat overal wel wat staat om straks een plaatsje in het nieuwe appartement te krijgen. Maar eerlijk is eerlijk we zijn wel al een heel eind op weg. We hebben echt heel veel werk verzet met zijn tweetjes. Af en toe heb ik dan wel zo’n help mijn man is klusser gevoel, ook al gaan we onverstoorbaar door. Dus we gaan verder met de laatste puntjes op de i.

Om een beetje uit de rommel te komen is Bernt aan de slag gegaan met het bouwen van het schuurtje onder de carport, zodat onze toekomstige slaapkamer leeg geruimd kan worden en opgebouwd kan worden. Dan kunnen we de woonkamer weer gebruiken waarvoor deze bedoeld is. Hopelijk kunnen we in april zeggen “ By, By  kermis bed”.  Ik ben aan de slag gegaan met het schilderen van de trapopgang. Een hele onderneming met een plafond hoogte van 3,50 meter en dan de trapdiepte van zo’n 3 meter. Ook lopen de wanden rond. Maar nu ik dit schrijf heb ik de muren voorzien van een primer laag een structuur laag en twee afwerkingslagen. Nu nog de mooie houten trap schuren en de trapopgang is tip top.

Al met al begint het appartement vorm te krijgen. Alle grote breek en opbouw werkzaamheden zijn voltooid. Eén van de slaapkamers is zo goed als klaar. Het maken van het verlaagde plafond van deze slaapkamer is nog even het vermelden waard. We dachten 2,40 breed dan nemen we lekker de platen van 250 bij 120, ons nooit gerealiseerd dat dit wel groot is om aan te brengen boven je hoofd met zijn tweetjes, dat zagen we pas echt in toen de spullen werden afgeleverd. Maar ja ook weer logisch want wij hadden dat nooit eerder bij de hand gehad. Maar we hebben het gefixed met behulp van de stijger en twee stempels Voor het volgende plafond hebben we iets beter te handelen platen besteld, al doende leert men. Deze week verwachten we de platen voor slaapkamer twee van Leroy Merlin. Dan kan slaapkamer twee ook voorzien worden van een structuur laag, afwerklaag en vloertje leggen. Daar draaien we onze hand niet meer voor om.

Het leukste is dan wel het inrichten, stylen van de ruimtes. Ik kan niet wachten om de reacties van de eerste gasten te horen.

Volgende maand hoop ik ook een stappen plan klaar te hebben voor het aanvragen van de AL (Alojemento Local). Ook zit ik alweer te popelen om de tuin aan te pakken, maar ja nog zo veel te doen. Een zwembadje is ook een wens, maar dit is nog een hobbel die we moeten nemen met onze buurtjes.

Sinds augustus 2014 verhuren ze hun eerste appartement via Micazu.