Arco da Calheta: Klaar voor de Zomer!

Wakker worden met het geluid van de tsjilpende vogeltjes en het kraaien van de haan in de buurt is echt een van onze favoriete ochtendrituelen. Nu de temperaturen weer stijgen is het heerlijk om vroeg op te staan en met je eerste kopje koffie buiten te luisteren naar de ontwakende vallei. De zoete geur van onze bloeiende jasmijn zorgt ervoor dat het zomergevoel compleet is.

Voor ons gevoel was het gister nog 1 januari en zo zitten we nu alweer in juni, de eerste maand dat alle huisjes weer bezet zullen worden door vakantievierende gasten. Sinds de reisadviezen versoepeld werden was het een klein feestje hier bij ons thuis, de boekingen kwamen ein-de-lijk weer op gang! We hebben alweer een hele lijst aan bekende gezichten en nieuwe gasten staan die we de komende maanden mogen verwelkomen. Stiekem ook wel een beetje vlinders in de buik, want dit zal onze eerste echte ‘zomerseizoen’ worden hier bij Calheta Boutique Houses. Afgelopen jaar hebben we een klein voorproefje mogen beleven, maar deze zomer hebben we echt nog maar een paar plekjes vrij op de kalender.

Ondertussen zijn we met ons project garage al een behoorlijk eind op weg, alle elektra draden en internet zijn al aangelegd, de muren zijn gestuct en volgende week volgt het plafond. De mannen hebben het tempo er behoorlijk in. Terwijl zij binnen in de garage aan het werk zijn werken wij in de tuin om ervoor te zorgen dat alles er straks weer netjes bij staat. Deze week hebben we alweer een mooie tros bananen kunnen oogsten, daar kunnen straks weer lekkere recepten mee gemaakt worden. Het voorste land is helemaal vrijgemaakt van onkruid, zodat we over een tijdje weer mango’s en avocado’s kunnen plukken en tijdens een van onze rondjes ontdekten we dat we nu ook een maracujaplant hebben groeien. De plant was bijna losgetrokken als zijnde onkruid, maar net op tijd herkenden we de bladeren en kwamen we tot de ontdekking dat er zelfs al kleine vruchten aan zaten! Nooit hadden we gedacht dat we later zoveel mooie fruitbomen om ons huis zouden hebben staan. We wanen ons echt in een paradijsje hier.

Op het moment van schrijven zwaaien we morgen ook alweer onze eerste vakantiegasten uit, die voor de derde keer bij ons te gast waren. Zij zijn inmiddels verloofd hier op het eiland en zijn bezig om ook hun trouwdag op Madeira en bij ons te plannen. We hebben wederom een hele gezellig week met ze achter de rug en kijken ernaar uit om ze in oktober weer te zien. We genieten enorm van het gevoel dat alles weer terug naar normaal gaat.

Liefs van Dave & Anne

Je kunt meer van ons volgen op Facebook en/of Instagram.