Recept: Alheira à Brás com Espinafres

Iedereen kent het gerecht Bacalhau à Brás wel, met die leuke aardappelsliertjes. Maar naast klipvis kun je vele andere hoofdingrediënten gebruiken. Eerder deelde ik al een variant met kip en farinheira (Frango à Brás), vandaag maken we het gerecht met alheira en spinazie. Alheira is een Portugese worstsoort die meestal gemaakt wordt op basis van gevogelte. Ook is hij vaak gerookt, wat voor een typische smaak zorgt.

Alheira à Brás com Espinafres

Alheira à Brás com Espinafres

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 5 Stemmen

Goed voor 2 à 3 personen, afhankelijk van wat je erbij serveert.

Categorie: – WorstKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Simpel
Porties

3

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

15

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 200 gram alheira

  • 250 gram verse spinazie

  • 4 à 5 eieren

  • 1 zakje batata palha (+/-175 gram)

  • 1 (rode) ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 laurierblaadje

  • zwarte olijven (naar smaak)

  • olijfolie

  • 1 bosje verse peterselie

  • zout & zwarte peper

Bereiding

  • Snipper om te beginnen je ui en pers de knoflook. Zet een ruime koekenpan of wok op het vuur en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Bak je ui en knoflook, samen met het laurierblaadje, op laag vuur glazig. Haal in de tussentijd het vel van je alheira. Afhankelijk van de kwaliteit van de worst trek je hem of met je vingers in stukjes of snijd je hem in stukjes.
  • Voeg de alheira toe aan de pan zodra je ui glazig is, roer goed door en bak op middelhoog vuur mee. Zodra de alheira begint te verkleuren gaat de spinazie erbij. Schep wederom alles goed om. Breek, terwijl de spinazie slinkt, de eieren in een schaaltje en klop ze vast los.

    Alheira à Brás com Espinafres
  • Zodra de spinazie is geslonken gaat de batata palha bij in de pan. Giet vervolgens gelijk de losgeklopte eieren erbij en blijf voorzichtig omscheppen, net zolang totdat het gestold is. Voeg wat in plakjes gesneden zwarte olijven toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Garneer met wat extra zwarte olijven en verse peterselie. Serveer met partjes citroen! Lekker in combinatie met een frisse groene salade.

    Alheira à Brás com Espinafres
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Mocht je niet aan een zakje batata palha kunnen komen, neem dan eens een kijkje bij de toko of Surinaamse supermarkt. Hier verkopen ze zakjes ‘kentang goreng’ van Sodiro’s die je kunt gebruiken in plaats van de batata palha (uiteindelijk hetzelfde product).

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!