Recept: Alheira à Brás com Espinafres

Iedereen kent het gerecht Bacalhau à Brás wel, met die leuke aardappelsliertjes. Maar naast klipvis kun je vele andere hoofdingrediënten gebruiken. Eerder deelde ik al een variant met kip en farinheira (Frango à Brás), vandaag maken we het gerecht met alheira en spinazie. Alheira is een Portugese worstsoort die meestal gemaakt wordt op basis van gevogelte. Ook is hij vaak gerookt, wat voor een typische smaak zorgt.

Goed voor 2 à 3 personen, afhankelijk van wat je erbij serveert.

Ingrediënten

200 gram alheira
250 spinazie
4 à 5 eieren
1 zakje batata palha (+/-175 gram)
1 (rode) ui
2 tenen knoflook
1 laurierblaadje
zwarte olijven
olijfolie
verse peterselie
zout & zwarte peper
citroen

Bereiding

Snipper om te beginnen je ui en pers de knoflook. Zet een ruime koekenpan of wok op het vuur en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Bak je ui en knoflook, samen met het laurierblaadje, op laag vuur glazig. Haal in de tussentijd het vel van je alheira. Afhankelijk van de kwaliteit van de worst trek je hem of met je vingers in stukjes of snijd je hem in stukjes.

Voeg de alheira toe aan de pan zodra je ui glazig is, roer goed door en bak op middelhoog vuur mee. Zodra de alheira begint te verkleuren gaat de spinazie erbij. Schep wederom alles goed om. Breek, terwijl de spinazie slinkt, de eieren in een schaaltje en klop ze vast los.

Alheira à Brás com Espinafres

Zodra de spinazie is geslonken gaat de batata palha bij in de pan. Giet vervolgens gelijk de losgeklopte eieren erbij en blijf voorzichtig omscheppen, net zolang totdat het gestold is. Voeg wat in plakjes gesneden zwarte olijven toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Garneer met wat extra zwarte olijven en verse peterselie. Serveer met partjes citroen! Lekker in combinatie met een frisse groene salade.

Bom apetite!

Alheira à Brás com Espinafres

Mocht je niet aan een zakje batata palha kunnen komen, neem dan eens een kijkje bij de toko of Surinaamse supermarkt. Hier verkopen ze zakjes ‘kentang goreng’ van Sodiro’s die je kunt gebruiken in plaats van de batata palha (uiteindelijk hetzelfde product).

Laat me vooral weten hoe hij gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.