Handige apps voor je citytrip

Ik schreef al eens eerder over handige apps voor op reis. Vandaag laat ik er twee zien die super handig zijn om een citytripje mee te plannen. Want dat je mobiele telefoon mee gaat op reis staat natuurlijk vast. Waarom zou je er dan geen gebruik van maken?! Foto’s maken, appjes sturen en Facebook/Instagram doen we allemaal. Maar er kan tegenwoordig meer, veel meer.

Beide apps zijn ideaal om je volgende citytripje te plannen! Je maakt om te beginnen een map van de gewenste plaats aan, bijvoorbeeld Lissabon of Porto. Vervolgens kun je de bezienswaardigheden die je graag wilt zien op je eigen plattegrond toevoegen. Ook kun je restaurants, fietsverhuur en andere plekjes markeren. Verder kun je natuurlijk andermans mappen bekijken voor dezelfde plaats, op zoek naar leuke adresjes.

Citymaps

Begin met het aanmaken van de gewenste kaart. Klik vervolgens op add places en de (voor) pret kan beginnen! Heb je een aantal bezienswaardigheden in je hoofd die je sowieso wilt zien? Zoek op naam, klik vervolgens op het icoontje en voeg toe aan map. Je ziet het adres, de waardering van andere reizigers en je kunt foto’s (van andere reizigers) bekijken. Ideaal bij bijvoorbeeld restaurants. Zo zie je gelijk wat men er van vindt, aanrader of juist niet. Ze maken gebruik van offline maps, dus terwijl je in de stad rondloopt kun je je eigen plattegrondje raadplegen en eventueel dingen toevoegen.

Maps.me

Deze app biedt hetzelfde idee aan. Download een kaart van de gewenste locatie om te beginnen met plannen. Deze app biedt als extra een routebeschrijving van de huidige locatie naar de gewenste locatie (denk google maps). Ook hier zijn de plattegronden offline te gebruiken. Je kunt er tevens voor kiezen om bladwijzers toe te voegen. Op stedentrip gaan was nog nooit zo makkelijk!

Volg Saudades de Portugal op Citymaps voor leuke adresjes in Porto en Lissabon. Wanneer ik er ooit eens de tijd voor heb zal ik ook andere leuke plekken toevoegen!