De beste apps voor op reis

Ga je op vakantie naar Portugal? Dan gaat natuurlijk je smartphone mee! Op die smartphone kun je superhandige apps zetten om je tijdens je reis te voorzien van informatie. Ik ging op zoek naar de handigste en/of leukste apps voor je Portugese vakantie en stelde dit lijstje voor je samen.

Let’s Camp Portugal

Als je uit kamperen gaat, maar niet alles van tevoren strak wil plannen, is het superhandig als je even op een app kan kijken waar je een volgende camping kan vinden. Zoek op de kaart waar je naar toe wilt en bekijk dan de contactinformatie, openingstijden, welke ondergrond de camping heeft, of het bij water of bergen in de buurt is, hoe groot het is en nog veel meer. (P.S. op dit moment alleen beschikbaar voor Android)

Hotel Minho

In het hoge noorden van Portugal, tegen de Spaanse grens, ligt een prachtig vier sterren hotel dat recentelijk een mooie app lanceerde. Je vindt hier niet alleen informatie over het hotel en de mogelijkheid tot boeken, maar ook van alles en nog wat over de prachtige streek Minho.

Inside Lisbon

Monumenten, restaurants, clubs, marktjes, musea, uitleg over openbaar vervoer: werkelijk alles komt voorbij in deze app. Heel handig als je je van tevoren slecht hebt voorbereid en op het laatste moment toch een toegankelijk overzicht wilt hebben van wat er allemaal te doen is.

Visit Portugal

Wil je heel veel informatie over heel Portugal? Dan moet je deze app downloaden. In veertien categorieën kun je een enorme hoeveelheid informatieve artikelen van Visit Portugal doorzoeken.

Google Translate

Ben je weer beland in een restaurant waar ze geen Engelstalig menu heben? Dan wil je natuurlijk snel even checken wat er allemaal te eten is, voordat je niertjes of lever voorgezet krijgt. Met deze app kun je geschreven of gesproken woorden laten vertalen naar het Nederlands.