Handige reisgids voor Lissabon en Porto

Laatst vertelde ik je dat ik nieuwe Portugal inspiratie had opgedaan op de Vakantiebeurs. Ik kwam daar ook langs een stand met reisgidsen waar ik twee handige boekjes vond om mee te nemen op een stedentrip. In mijn geval natuurlijk Lissabon of Porto! Als je net als ik altijd loopt te prutsen met een papieren kaart, die kapot gaat in je tas, of die dikke reisgids die je veel te zwaar vindt, dan is dit echt handig.

De reisgidsen staan bomvol informatie en hebben tegelijkertijd veel gedetailleerde kaarten. De kaarten kan je uitklappen vanuit het boekje, dus zo heb je ze niet los door je tas liggen. Dat klinkt alsof je een zwaar boekwerk mee moet slepen, maar dat is dus niet zo. Het weegt bijna niks, terwijl je wel alle info die je wilt raadplegen bij elkaar hebt.

Omdat de kaarten zijn verdeeld in de verschillende wijken zijn de details erop veel groter. Dat is wel handig met die Portugese steden met kronkelende straatjes op verschillende hoogteniveaus. Hoewel Alfama natuurlijk altijd een uitdaging blijft om te tekenen ;-). Je krijgt handige tips in de boekjes en vooral heel veel leuke adresjes.

De consequentie van veel info in een klein boekje is natuurlijk wel dat het een klein lettertype heeft. Wel iets om rekening mee te houden.

Ga jij op stedenreis naar Lissabon of Porto? Dan vind je zo’n reisgids in de boekwinkel of online:

Lissabon-in-kaart
Porto-in-kaart
Uitgeverij: Dominicus
Prijs: €9,95