Lekker, Portugese rijst met zeevruchten, en nee, het is geen Paella! Misschien toch het eerste gerecht waar men aan denkt bij deze combinatie. Het lijkt er in de verste verte niet op! Dus, wil je eens wat anders, ga dan op de Portugese toer. Voor wie niet bang is voor vieze vingers… Want er zitten hele garnalen, hele schelpjes, hele mosselen, etc in.
Arroz de Marisco is een traditioneel gerecht uit de Portugese keuken, met zijn oorsprong op het strand van Vieira in Marinha Grande regio. Het gerecht is uitgeroepen tot een van de zeven wereldwonderen van de Gastronomie in Portugal. Zoals de naam al aangeeft, is het een gerecht met diverse soorten zeevruchten. Onder andere garnalen, mosselen, krab, kreeft en kokkels. De combinaties van schaal-en schelpdieren die worden gebruikt verschillen per regio, afhankelijk van het inkomen, de beschikbaarheid en de prijs van elk van de schelpdieren.
Een echte aanrader als je in Portugal bent, vooral in van die typische vissersdorpjes is het overheerlijk! Ook voor dit recept geldt, gebruik wat voorhanden is qua zeevruchten of gewoon wat je zelf het lekkerste vindt.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Voor hoeveel personen is dit recept?
Het is goed voor zo’n 4 tot 6 personen. Het hangt een beetje af van of je hele grote eters hebt?
Even ietjes anders, Arroz de marisco na cataplana, nog ietjes lekkerder en specialer.