Elke regio in Portugal heeft van die gerechten die je daar vaak tegenkomt op de kaart. Vaak is dit in de typische tasca’s het geval. Hier vind en eet je het echte Portuguese eten. Dit gerecht is er eentje uit de Algarve, zoals de naam al verraad. Tonijnsteaks klaargemaakt op Algarvse (wat een raar woord) wijze; oftewel Bifes de Atum à Algarvia.
Vanaf de jaren 60/70 verdween de tonijnvisserij volledig uit de Algarve, dit voornamelijk door het gebrek aan tonijn, die geleidelijk naar andere wateren trok. Maar je komt het nog steeds tegen op de markt en op de menukaart, al is het natuurlijk wel een stuk minder vaak tegenwoordig…
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!














Algarvse, Algarvarese of Algarviaanse? Het maakt niet uit hoe je het noemt een tonijn smaakt altijd goed, ook al geef je hem een andere naam. (naar Shakespeare: What is in a name . A rose will smell the same, if it has got another name)
Een waarheid als een koe!
Goed idee, dit ALGARVENS gerecht!