Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met jullie te delen. Elke maand krijg je dan ook een lekker recept waarin het om deze Portugese favoriet draait. Deze week Bacalhau à João do Porto!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Indien ik alleen verse kabejauw heb en ik wil toch graag een bacalhau recept maken. Moet ik dan mijn kabelauw een speciale behandeling geven (extra zouten of i.d.)
Ik kijk uit naar je antwoord!
Jose van Maanen
Helemaal onderaan het recept staat een schuingedrukt stukje met wat extra informatie. Ook voor diegene die geen bacalhau voorhanden heeft! Smaakt uiteraard wel wat anders, maar ook lekker.
je kunt je verse kabeljauw ook voorbereiden in een natte pekel.
In deze pekel kun je ook enkele aromaten toevoegen.
Pekel je vis voor ongeveer een 60 minuten.
Even afspoelen droogdeppen en je kunt het recept verder volgen.