Carvoeiro: Alom genieten!

We hebben weer een heerlijke maand gehad met het nodige bezoek. Je kent het misschien wel vrienden van  vroeger, we kennen elkaar nu ruim 30 jaar. We zien elkaar niet heel geregeld maar als we elkaar dan weer treffen is het of je elkaar gisteren nog hebt gezien. Samen hebben we veel mooie strandjes aangedaan bij ons in de buurt. Praia de Albandeira maakt dan altijd wel indruk, zeker bij laag water als je door de rotsen naar het naast liggende strand kunt lopen. Het plan om samen ook nog “even” richting Sevilla te gaan met de luxe huurauto was een wat minder plan van de week. Het kwik steeg die dag al tot 40 graden in de schaduw, da’s niet echt een temperatuurtje om even lekker de stad te ontdekken. Het mooie paleis Casa de Pilatos zorgde voor de nodige verkoeling.

De dag dat we bij Algor Seco in Carvoeiro zijn geweest was misschien een betere dag geweest, hier had Ronald het toch wel een beetje fris. Bernt laat dan graag zien dat het ook anders kan, net als vroegerrrr.

Onze jongste dochter en haar vriend zijn ook een weekje geweest, gezelligheid alom en dan ga je heerlijk sangria drinken bij Kalu beach bar in Ferragudo. Ook moet er als vanouds weer even gesleuteld worden met paps. Beide dochters hebben van hun vader een verkorte sleutelcursus gehad zodat ze bij zijn afwezigheid na de emigratie toch het nodige onderhoud en kleine reparaties zelf kunnen uitvoeren. Ja, ja ze zijn heel handig die dochters van ons. Nu heeft het ook wel wat te maken met de vele, wel wat gedateerde auto’s die wij in ons leven hebben gehad, die ook wat meer dan gemiddelde zorg nodig hadden. De fiat punto (bj 2001) is inmiddels ook zo’n auto. Hij heeft ons heel veel gebracht, maar de tand des tijds, onze rijstijl en het geregeld overbeladen heeft wel het nodige van onze punto gevraagd. De IPO / APK controle was eind mei en we hadden er niet veel fiducie in dat de punto er zomaar door heen zou komen, maar nee hoor de punto stelt ons wederom niet teleur, mede dankzij de charmes die Bernt bij het keuringsstation in de strijd gooit. Ondanks zijn start problemen is hij glansrijk op een kleine opmerking na door de keuring. Is het sleutelen met dochter lief toch niet voor niets geweest.

Afgelopen maand hebben we ook een beetje extra geld in de Portugese economie gepompt, we hebben onze eerste  bekeuring gehad. We waren vergeten de wegenbelasting te betalen. Dat is ons twee jaar eerder ook overkomen maar één keer in de vijf jaar mag je het boete vrij een keertje vergeten (als je de belasting uiteindelijk  maar wel betaalt), maar twee keer, dan moet je toch echt op de blaren zitten. Toch maar wat vaker op de site van de financas kijken of er nog betalingen open staan.

Gelukkig hebben we deze maand wat inkomsten uit de verhuur. Ja de eerste officiële gasten zitten momenteel in ons appartement in het centrum van Carvoeiro. Hopelijk krijgen we een 5 sterren beoordeling op airbnb, dit is te volgen op onze airbnbnlink. Mocht je willen reserveren kan dit ook via onze eigen website, dat scheelt behoorlijk in commissie. 😉

We hebben zelf ook het zwembad bij het appartement in het centrum uitgeprobeerd, dit gaan we zeker vaker doen als we wat meer vrije tijd hebben. De sportschool is dan ook overbodig (niet dat ik dat van plan was). We lopen in 15 minuten van ons huis naar het appartement, heuvel af. Even een halfuurtje zwemmen in het zwembad of de oceaan en dan de heuvel weer op. Bernt loopt de heuvel ook in zo’n 15 a 20 minuten op, ik doe daar twee uur over, pfff. Misschien toch maar alle excuses die er altijd wel zijn links laten liggen en snel  de koe bij de horens vatten en de Rampa de Mato Serrao elke dag bedwingen. Ojee staat dit nu zwart op wit, is dat wel zo verstandig?

Bovenstaande is wel heel verstandig. Ook met het oog op alle leuke uitjes die er zijn in de zomer waar de nodige hapjes en drankjes genuttigd gaan worden. Zo zijn we gisteravond al gezellig met zijn tweetjes naar Lagoa geweest naar de “Wine Show”. Heerlijke wijntjes geproefd en genoten van de muziek van Luis Trigacheiro. Volgend weekend als de blog weer online gaat gaan we uit ons dak in ons dorp op de “Carvoeiro night Black & White “ samen met duizenden anderen. Ik zeg op naar weer een bewogen maand, met als kers op de taart mijn ouders die hier op vakantie komen en direct aansluitend onze meiden.

Alom genieten!