In afwachting van een zonnige lentedag stond deze Canja de Bacalhau & Arroz op de planning. Tot het dan eindelijk zover was en er een stralend zonnetje werd voorspeld! Precies op tijd voor het maandelijkse bacalhau recept. Het is soep, maar wel eentje die wat minder herfstig aanvoelt, al is het alleen maar door de fris ogende kleuren. En een soep op visbasis is toch altijd wat lichter verteerbaar. Ideaal voor een frisse lentedag. Uiteraard maken we het geheel af met een lekker gepocheerd eitje!
Als je zelf aan de slag gaat met bacalhau zorg er dan wel voor dat je heel goed het zout eraf weekt. Ideaal is om het een dag in het water te laten staan en het water een aantal malen te verschonen. Ik had alleen rode uien in huis, dus heb die gebruikt. Smaakt net zo lekker, alleen krijgt de soep er een wat andere (minder frisse) kleur van. Op de foto’s zie je de helft van het recept, aangezien wij thuis met z’n tweeën zijn. 😉
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!



















