Recept: Caril de Frango

Deze caril de frango was op speciaal verzoek van Fernando, je kunt maar ergens zin in hebben. Belangrijk bij dit soort recepten is om zelf te kijken naar de verhoudingen tussen de saus, de kip en de rijst. Smaken kunnen hierin nogal verschillen, dus kies voor de verhoudingen die jij lekker vindt! Caril is het Portugese woord voor curry. Het is dus een recept voor een Portugese kip curry.

Caril de Frango

Misschien wat onverwachts, maar curry is geheel niet ongebruikelijk in de Portugese keuken en dat heeft alles te maken met het koloniale verleden. De Indiase deelstaat Goa hoorde lange tijd tot het Portugese koninkrijk, evenals de regio Daman en Diu. En zo kwam deze caril de frango ooit ergens tot stand.

Caril de Frango

Caril de Frango

Recept door Saudades de Portugal
0.0 van 0 Stemmen
Categorie: – KipKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

40

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet

  • 250 ml kokosmelk

  • 1 grote ui

  • 4 tenen knoflook

  • 30 gram tomatenpuree

  • 1 eetlepel gemberwortel (geraspt)

  • 50 ml water

  • 10 gram verse koriander

  • 1 koffielepel curry madras

  • 1 koffielepel komijnpoeder

  • olijfolie

  • zout & peper

Bereiding

  • Snijd om te beginnen de kip in middelgrote blokjes en kruid met zout en peper. Zet apart.
  • Snipper de ui, pers de knoflook, rasp de gemberwortel en snijd de koriander fijn. Doe dit vervolgens met een scheut olijfolie in de pan. Laat, onder voortdurend roeren, een aantal minuten fruiten tot de ui glazig is.
  • Voeg vervolgens het water, de curry madras en de komijn toe en kook nog zo’n tien minuten op laag vuur.
  • Dan gaan ook de tomatenpuree en de kokosmelk erbij, proef even en breng indien nodig op smaak met wat zout, kook nu wederom vijf minuten op laag vuur.

    Caril de Frango
  • Vervolgens gaan de kipblokjes bij in de pan. Gaar ongeveer 15 minuten op laag vuur verder, af en toe in de pan roerend.
  • Bestrooi de caril de frango voor het serveren met wat fijngesneden koriander en piri-piri voor de liefhebber. Serveer met langkorrelige rijst (arroz agulha).

    Caril de Frango
  • Bom apetite!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!