Recept: Frango com Cerveja

Als het over kip gaat dan is Portugal natuurlijk vooral bekend om de kip piri-piri. Maar als je niet van piri-piri houdt, of eens iets anders wil, zijn er nog andere lekkere mogelijkheden. Zo af en toe zie je als dagmenu in een traditioneel restaurant het gerecht frango com cerveja, oftewel kip in biersaus. En dat gaan we vandaag maken!

Ik heb het al honderd keer gezegd, maar ook hier geldt weer: maak dit recept naar je eigen zin. Zo kan je kiezen voor een gewoon biertje, maar ook donker bier gebruiken. Een hele kip maken, of alleen gaan voor kippenpoten. Het vel eraf halen, of er juist aan laten. Meer of minder knoflook toevoegen… Mijn recept ziet er zo uit:

Ingrediënten

1 hele kip
blikje bier
grote ui
2 teentjes knoflook
50 ml tomaten puree
50 ml olijfolie
snufje paprika poeder
laurierblaadje
bosje peterselie
citroen
zout & peper

Bereiding

Snijd of knip om te beginnen de kip in stukken. Doe de stukken vervolgens in een grote kom. Pers de citroen en en voeg het sap toe aan de kip. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en het laurierblaadje. Giet het blikje bier eroverheen en doe het bosje peterselie erbij. Hussel dit een beetje door elkaar en laat minimaal een half uur marineren.

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook fijn. Haal de kip uit de marinade en laat een beetje uitlekken. Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukken kip bruin. Zodra de kip een mooi kleurtje heeft kunnen de uien en knoflook erbij. Bak verder op laag vuur totdat ook de uien goudbruin zijn (pas op dat de knoflook niet aanbrandt).

Roer de tomatenpuree door de marinade en voeg alles toe aan de pan met kip. Laat op laag vuur verder stoven, voeg af en toe een beetje water toe tot je een gladde saus hebt. Leg de stukken kip op een schaal en giet de saus er overheen. De kip is lekker met zowel rijst als aardappels.

Bom apetite!

Laat me vooral weten hoe hij gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.