Recept: Caril de Tamboril

Een vis die je in Portugal veel tegenkomt op de markt is de zeeduivel. Niet netjes in filets gesneden, maar gewoon in zijn geheel. Misschien niet direct moeders mooiste, maar hij smaakt wel lekker! Vandaag maken we er een curry op basis van zeeduivel (caril de tamboril) mee. Curry is niet geheel ongebruikelijk in de Portugese keuken en dat heeft alles te maken met het koloniale verleden.

Caril de Tamboril

Caril de Tamboril

Caril de Tamboril

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 2 Stemmen

Belangrijk bij dit soort recepten is om zelf te kijken naar de verhoudingen tussen de saus, de vis en de rijst. Smaken kunnen hierin nogal verschillen, dus kies voor de verhouding die jij lekker vindt! Goed voor 4-6 personen.

Categorie: – VisKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

5

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

20

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 kilo zeeduivel

  • 1/2 prei

  • 3 eetlepels currypasta

  • 1 ui

  • 4 tenen knoflook

  • 1 blikje kokosmelk

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 bosje verse koriander

  • zout & versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Zet een pan op het vuur met hierin de olijfolie. Snijd de ui en de prei in dunne halve maantjes, pers de knoflook en voeg toe aan de pan. Bak dit op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg dan de eetlepels curry toe, breng op smaak met wat zout en versgemalen peper en bak de currypasta een minuut of twee mee. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  • Zodra het kookt kan de zeeduivel (in stukken) erbij, dek de pan af met een deksel en laat ongeveer tien minuten op laag vuur gaar koken. Bestrooi voor het serveren met wat fijngesneden koriander en geroosterde sesamzaadjes voor de liefhebber.
  • Serveer met rijst en partjes limoen.
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Vraag, om het jezelf niet al te moeilijk te maken, of de visboer de zeeduivel voor je schoonmaakt.
  • Variatietip: je kunt er ook voor kiezen wat aardappels in stukje mee te garen wanneer je de zeeduivel toevoegt. En ook wat betreft groente kun je variëren/toevoegen wat je lekker vindt. 

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!