Comfortabel Slapen: Casa Opala

Ik ben vast niet de enige die een waslijst (wishlist) heeft met allemaal leuke adresjes waar je ooit nog eens wilt slapen, toch?! Hoe fijn is het dan als je af en toe zo’n plekje af kan strepen op die lijst! Niet met tien tegelijk, maar gewoon één voor één. Dit maal kon ik Casa Opala in Olhão afvinken, want het kwam er eindelijk van deze vakantie!

Deze keer kozen we er ook gelijk maar voor om een paar nachten in dit mooi opgeknapte typisch Portugese huis te verblijven. Op die manier konden we Olhão eens op een andere manier verkennen en ook ’s avonds door de straatjes struinen. Bijkomend voordeel van deze accommodatie is de toegang (je krijgt een code) tot hun app: de concierge. Ben je niet bekend in Olhão, dan vind je hierin allerlei tips en handige info! Overigens ook leuk/praktisch als je er wel enigszins bekend bent. 😉

Dus koffertjes in de auto en op naar de Sotavento!

Casa Opala

Het weer zat helaas niet mee op onze aankomst dag… Dus hadden we bedacht gewoon ’thuis’ wat te eten. Want de straat op in de regen zagen we niet zitten. Met dat idee in ons achterhoofd lunchten we onderweg naar Olhão met een vullende warme maaltijd. En maakten we vervolgens nog even een extra stop bij de supermarkt na ons rondje dorp. We verblijven in een echt huis, inclusief goed uitgeruste keuken, dus we hadden zelfs kunnen koken (als we hadden gewild). Maar nu was het lekker knus ’thuis’ aan de keukentafel met een kaasje, een lekker stuk brood en een wijntje, niks mis mee!

Casa Opala

Gelukkig worden we de volgende ochtend wakker met een strak blauwe lucht en een stralend zonnetje! We slapen beneden en na het oplopen van de trap richting woon-/eetkamer en keuken voor het zetten van een kopje koffie zie ik de zonnestralen door de kiertjes van de shutters schijnen. Eerst de terrasdeuren maar eens open. De zon, de blauwe lucht en de prachtige roze bougainville verwelkomen me. Bom dia alegria! Nu de deuren toch open zijn, besluit ik ook gelijk maar even de tweede trap naar het dakterras (met zwembad!) op te lopen. Een heerlijk uitzicht over de daken van het ontwakende Olhão wacht me daar.

Casa Opala

Na de koffie, het douchen, aankleden, etc besluiten we te ontbijten op het terras. We zijn de deur nog niet uit geweest vandaag, maar de restjes van gisteravond bieden uitkomst. Een heerlijk relaxt begin van de dag. Het huis waar we verblijven staat in een typisch Portugees straatje en we horen dan ook niets anders dan de geluiden die je daar zou verwachten. Af en toe een auto, een blaffend hondje en wat keuvelende oudjes.

We lopen na het ontbijt het dorp in en besluiten spontaan om op de veerboot naar Ilha da Armona (stond eigenlijk gepland voor de volgende dag) te stappen, het is zulk heerlijk weer. Als we aan het begin van de avond terugkomen lopen we op de terugweg naar ‘huis’ nog even snel de supermarkt om de hoek bij Casa Opala binnen. Zo is de koelkast ook weer gevuld voor de komende twee dagen.

Het huis huur je in zijn geheel en heeft beneden twee slaapkamers, twee badkamers en een zitgedeelte. Op de eerste verdieping bevinden zich de keuken en eethoek, met openslaande deuren naar het terras. Vanaf het terras loop je de trap op naar het dakterras met uitzicht over de daken van Olhão en een zwembad. Hier kun je je onder de buitendouche afspoelen voor je een verfrissende ‘duik’ neemt en je vervolgens neervlijen op de loungebank met een wijntje om van de zonsondergang te genieten. Win, win!

Olhão is geen Albufeira en door corona is het natuurlijk allemaal net wat rustiger als normaal op straat. Wij genieten met volle teugen van ons verblijf! Een fijne accommodatie op loopafstand van het centrum. Hierdoor hadden we de mogelijkheid Olhão eens wat beter te verkennen. Een absolute aanrader als je de echte Algarve wilt ervaren en niet in een toeristisch oord wil verblijven. Hier zit je midden tussen de Portugezen!

Neem voor meer informatie en/of boekingen een kijkje op de website.