Comfortabel Slapen: the White House

Vandaag slapen we in Pechão. Een klein dorpje ergens tussen Faro en Olhão, als we Google mogen geloven, prima. Vol enthousiasme stellen we het adres in op de GPS (want anders gaan we dat witte huis natuurlijk nooit vinden). Google besluit ons via de scenic route te sturen. Al hobbelend door het Portugese achterland vragen we ons toch even af waar we in vredesnaam terecht gaan komen…

Maar we arriveren zowaar op onze bestemming. En die ziet er helemaal niet verkeerd uit! We staan voor het hek van een heuse Boutique Villa op het rustige platteland van de Algarve. Met als kleine extra bonus: Adult Only! Ik heb niks tegen kinderen, maar dat belooft een fijn nachtje slapen!

the White House
Bij aankomst worden we welkom geheten door de Nederlandse eigenaren/gastheren: Rob & Peter. Onder het genot van een welkomstdrankje op de veranda praten ze ons bij over het huis, de tuin en de omgeving. Wat blijkt, het was een voormalige avocado plantage! Er staan nog steeds verschillende avocado (en andere fruit-) bomen in de tuin. Natuurlijk worden deze avocado’s geserveerd bij het ontbijt, heerlijk vers uit eigen tuin.

Na het infopraatje, dat uitliep in een gezellig babbeltje, hadden we nog even tijd om van het zwembad te genieten in de late middagzon. Een heerlijk rustig relaxmomentje helemaal voor onszelf. Oh, en zeg nou zelf, die handdoeken!! ♥️

Tijd om ons op te frissen voor vanavond en een beetje aan te rommelen in onze kamer. We zijn nu in de buurt dus gaan we Olhão ook eens in de avond verkennen. Rob en Peter wijzen ons op verschillende leuke/hippe plekjes waarvan we het bestaan niet wisten. Olhão is best leuk zo ’s avonds! Eten doen we bij een klein Portugees tentje weggestopt in de smalle straatjes. Simpel, goed eten voor een leuke prijs (hierover later meer).

the White House

Na terugkomst nemen we nogmaals plaats op de veranda voor een afzakkertje. Gezellig praten we nog even na met zijn vieren en maken we al plannen om eens terug te komen. Want tja, die wijnproeverij in Olhão, en dat ene tentje daar, en… Haha, laten we eerst maar van onze welverdiende nachtrust gaan genieten!

Ik ben iemand die altijd (maar dan ook echt altijd) met het raam open slaapt. Gelukkig zaten er horren voor de ramen plus verduisterende gordijnen om ’s ochtends het daglicht iets langer buiten te houden. Dus geen last gehad van vervelende muggen die me wakker hielden! We rollen voldaan in bed en dromen al van het kopje koffie in bed morgenochtend. Onder begeleiding van een heus legertje krekels en hun rustgevende geluid vallen we in slaap.

Na een heerlijke nacht slapen en dat broodnodige cafeïnemomentje in de ochtend kunnen we zo aanschuiven voor het ontbijt. Er staat een grote gedekte tafel op de veranda/het terras waaraan al een aantal andere gasten zit. Ook wij nemen plaats en ons ontbijt wordt geserveerd. Lekkere verse broodjes, fruit uit eigen tuin en zelfgemaakte pancakes met roomkaas. Zo maken ze elke dag een andere lekkernij als aanvulling op de broodjes.

Het was duidelijk minder zonnig dan gisteren, maar nog steeds niet koud gelukkig. Je weet maar nooit in oktober… Maar dan is het ook binnen heerlijk toeven. Er is een ‘honesty bar’ waar je een lekker drankje kunt pakken. En dan in de knusse erker voor de houtkachel met een fijn boek, of aan de grote tafel een spelletje spelen, of… Ook wordt er tweemaal per week een vegetarisch diner gekookt, waarvoor je je aan kan melden.

Verblijf je hier een paar dagen (en heb je interesse) dan krijg je allerlei leuke tips en suggesties van de heren om eropuit te trekken. Natuurlijk weten ze ook de lekkere restaurantjes in de omgeving te vinden. Wij komen zeker een keer terug om samen Olhão een avondje onveilig te maken!

Hier zie je hoe het twee jaar geleden allemaal voor ze begon. Nieuwsgierig geworden naar dit fijne plekje? Neem dan een kijkje op de website. Boeken kan direct via de website of hier!

* Gesloten sinds eind 2021 – Rob & Peter zijn een nieuwe accommodatie begonnen!