Comfortabel Slapen: Casa do Alto

Soms kom ik ook wel eens via via (toevallig) ergens terecht. Zo ook bij Casa do Alto in het achterland van de Algarve. Ik wist van het bestaan ervan af, maar het kwam er maar niet van om er eens te gaan slapen. Tot nu. Wij gaan even een paar dagen van onze rust genieten, zoveel is zeker!

Vier weken in de Algarve klinkt alsof je zeeën van tijd hebt voor van alles en nog wat. In de praktijk valt dit toch altijd enigszins tegen… Dus maak ik van tevoren hele planningen, zodat alles in balans is. Dit jaar op die planning: fijn drie dagen genieten in Vale Judeu!

Casa do Alto ligt heerlijk rustig in het achterland, maar toch vlakbij Loulé, Vilamoura en Quarteira. Het is een kleinschalige accommodatie met 16 kamers en twee appartementen, verspreid over een hoofdgebouw en rondom de tuin. Het wordt gerund door twee gezellige nichtjes, Joana en Marloes. Ze kozen er vier jaar geleden voor om hier op dit plekje hun droom te verwezenlijken. Het originele (oude) gebouw werd met liefde onder handen genomen en de charme zie je dan ook overal terug.

Wij kozen ervoor om in één van de appartementen te verblijven. Heerlijk iets meer ruimte en dat terras! Daar wil je toch elke ochtend van je ontbijtje genieten in de ochtendzon?!

Over dat ontbijt. Om voedselverspilling tegen te gaan serveren ze het (optionele) ontbijt niet in buffetstijl. Jij kiest waar je die dag zin in hebt, vinkt dit aan op de speciale menukaart en het wordt vervolgens vers voor je gemaakt en geserveerd op je terras. Hoe lekker is dat! Heb je zin in yoghurt met granola en vers fruit, misschien in eieren met bacon of gewoon lekkere broodjes, aan jou de keus. Natuurlijk staat ook de welbekende pastel de nata op het menu (indien gewenst). Dit alles onder het genot van een kopje koffie en een versgeperst sapje uiteraard.

Casa do Alto

Ik zat ’s ochtends als eerste buiten onder de pergola met mijn laptop en kopje koffie. Voor ik het wist had ik gezelschap van de (huis)kitten. Een en al ondeugendheid! Ook lopen er twee hondjes rond op het perceel. Dat is een bijkomend voordeel van dit plekje, je huisdier mag en kan gewoon mee! Ze zijn meer dan welkom bij Casa do Alto. Overigens heb je totaal geen last van de dieren die aanwezig zijn, je ziet ze alleen af en toe.

Op onze aankomstdag hadden we er bewust voor gekozen de middag vrij te laten en van de rust bij het zwembad te genieten. Heerlijk even een beetje luieren en genieten van het feit dat het vakantie is. Aangezien we in een appartement zaten, hadden we wellicht kunnen koken… Maar we waren op vakantie binnen onze vakantie, dus werd het lekker buiten de deur dineren. Het bijkomende voordeel van slapen op andere/onbekende plekken is dat je ook weer leuke nieuwe winkeltjes en restaurants in die omgeving ontdekt waar je anders niet zo snel zou zijn gekomen!

Voor we richting restaurant rijden genieten we nog even van een huisgemaakte ‘limonada’ op het gedeelde tuinterras. Je hoort niets anders dan de geluiden uit de natuur. Heerlijk…

Casa do Alto

We ontwaken in alle rust, na een uiterst comfortabele nacht. Het eerste wat ik doe is even door de gordijnen gluren of het zonnetje schijnt. Vandaag hebben we namelijk een iets actiever dagje gepland. Alhoewel, ook alleen de ochtend maar, want dat middagje zwembad is goed bevallen gisteren. En dus voor herhaling vatbaar! 😉 Er zijn meerdere gasten aanwezig, waarvan je er af en toe een aantal treft tijdens het ontbijt. Sommigen genieten in de middag net als wij van het zwembad, anderen kiezen voor het strand. Want wat is het heerlijk weer (in oktober)!

Casa do Alto

Nadat we weer helemaal opgefrist zijn, en relaxed met een limonade op het terras zitten, kom ik tot de ontdekking dat mijn geplande restaurant voor deze avond gesloten is (iets met aangepaste openingstijden ivm corona)… Geen nood, Joana weet raad! Want wie kan je nou beter wijzen op fijne plekjes in de buurt dan de locals?! En zo komen we wederom ergens terecht waar we anders nooit waren gekomen, een leuke verrassing! We waren al in geen jaren meer in Quarteira geweest…

Helemaal relaxed en uitgerust stappen wij de volgende dag, na een wederom smakelijk ontbijtje, weer in de auto terug naar Albufeira. Op vakantie in je vakantie voelt een beetje als samen een heerlijk weekendje weg! Kijk voor aanvullende informatie en boekingen op hun website. Direct jouw ontspannen verblijf boeken voor volgend jaar kan ook hier.