Geen betere dag voor dit recept voor Portugese winterkost dan vandaag! Dit is een traditioneel Portugees gerecht, met veel kool, gekookte groente, vlees en worst. Zoals je waarschijnlijk wel raadt is het een stevig bord vol. De bereiding verschilt per regio, maar je vindt het gerecht in heel Portugal. Eerlijk is eerlijk, niet mijn persoonlijke favoriet, maar manlief lust er wel pap van!
Je kunt variëren met de ingrediënten. Meestal zit er zowel kip, varken en rundvlees in, plus nog chouriço en bloedworst. De worst is essentieel, want die zorgt voor de unieke smaak. Ook de kool is onmisbaar. In sommige restaurants kun je (in de wintermaanden) elke zondag terecht voor een huisgemaakte Cozido à Portuguesa. Hier zit het dan vaak stampvol.

Het lijkt misschien een simpel gerecht, maar dit gerecht is door de jaren heen ontstaan en bijgeschaafd tot wat het vandaag de dag is. Dit recept is bedoeld om een grote pan vol te maken. Het is niet moeilijk, alles wordt immers gekookt, maar het is toch enigszins bewerkelijk, vooral door het aantal ingrediënten. Natuurlijk kun je je eigen variaties maken, zeker als je niet alle ingrediënten kunt vinden bij jou in de buurt.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













Need it here today too . . . . the forecast said cold but sunny, instead it is very very cold and cloudy. A day for hearty stews like this one me thinks!