Festibérico in Delft

Voor de liefhebbers van film staat er wat leuks op de planning! Van 12 tot en met 22 april vind het tweejaarlijkse Spaans en Portugees filmfestival Festibérico weer plaats in Delft. Dus woon je in de buurt, zet het dan vast in je agenda. Alle films zijn speciaal geïmporteerd voor het festival en Spaans of Portugees gesproken en Engels ondertiteld, tenzij anders vermeld. Kijk van tevoren welke film(s) je wilt zien en check wanneer ze draaien, zo hoef je niks te missen!

Festibérico

De elfde editie alweer van Festibérico, het tweejaarlijks Spaans en Portugees filmfestival in Nederland. Er wordt geopend met El autor en afgesloten met Handia. Dit zijn twee van de belangrijkste prijswinnaars van de Goya’s 2018 (de Spaanse Oscars). Maar nog interessanter wellicht zijn São Jorge en fábrica de nada, beide natuurlijk te zien op het festival, die wedijveren om de Portugese filmprijzen in de categorieën beste film, beste regie en beste actrice. Daarnaast kent Festibérico 2018 met de thriller La jaula van vaste gast Marcos Cabotá (voor de derde keer op het festival) een heuse wereldpremière. Regisseur Manuel Mozos komt vertellen over zijn film Ramiro, waarin het rustige leventje van Ramiro, eigenaar van een boekwinkel en dichter, wordt verstoord. Andere gasten zijn regisseurs David Macián van La mano invisible en Susana Nobre van Tempo comum en coscenarist en cameraman Pol Rebaque van Júlia ist.

De documentaire El mar nos mira de lejos, over vissers in het natuurgebied rond de monding van de Guadalquivir wordt vertoont inclusief een bordje met paella na afloop. Tip: In het laatste weekend worden Portugese specialiteiten geserveerd in Lumen! En op de afsluitende dag vindt tussen de twee voorstellingen een optreden van Duophonic plaats. Het volledige programma vind je hier!

Festibérico

Om dit bijzondere festival mogelijk te maken, is de reguliere toegangsprijs voor alle voorstellingen € 11,-, en voor zondagmiddag 15 april € 12.50 inclusief portie paella. Kaarten voor alle voorstellingen zijn te koop aan de kassa van Filmhuis Lumen of online via festiberico.net of www.filmhuis-lumen.nl. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Voor het festival zijn ook speciale strippenkaarten te koop. Hiermee koop je 5 kaarten voor € 45. De strippenkaarten zijn niet persoonsgebonden en alleen geldig voor voorstellingen van Festibérico. De kassa is dagelijks geopend vanaf 19.00 uur en op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag.