Portugees filmfestival in Delft

Leuk nieuws voor de liefhebbers van Portugese film! Deze maand wordt in Delft het Festibérico gehouden, een filmfestival voor films van het Iberisch Schiereiland. Dat is nog eens een leuk Portugees uitje in eigen land!

Het Festibérico begint op 14 april en zal gedurende elf dagen een zeer gevarieerd programma van Portugese en Spaanse films tonen. Een hoogtepunt is het “Visita ou memórias e confissãoes” van en over de bekende, recent overleden Portugese regisseur Manoel de Oliveira. Ook wordt het tweede deel van de trilogie “As mil e uma noites/Arabian Nights” vertoond, die afgelopen maand zeer lovende recensies kreeg van de Nederlandse kranten. Ik hoop zelf naar “Volta à Terra” te kunnen gaan, een documentaire over een agrarisch dorp in het noorden van Portugal waar nog slecht 49 mensen wonen.

Maar er is meer. Ook animatie en korte films maken deel uit van dit festival. En natuurlijk een serie mooie Spaanse films. Op de slotdag bijvoorbeeld, zondag 24 april, als niet alleen de film “La Novia” wordt getoond, maar ook de Spaanse gitarist Marcos Teira komt optreden.

Filmfestival Festibérico wordt gehouden in Filmhuis Lumen in Delft van 14 tot en met 24 april. De kaartverkoop is inmiddels gestart, dus zorg dat je op tijd een kaartje bemachtigt. Je kan eventueel ook een strippenkaart kopen als je meerdere dagen wilt komen kijken. Alle informatie vind je op festiberico.net of op filmhuis-lumen.nl.