Recept: Biscoitinhos de Leite Condensado

Koekjes die smelten in je mond… Dat is precies wat we dit keer gaan bakken. Door de toevoeging van de gecondenseerde melk krijgen ze hun herkenbare, typische smaak. Heel wat anders dan de heerlijke Hollandse zandkoekjes. Dit is zo’n oud koekjesrecepten wat van moeders en oma’s overgaat op dochters en zoons. Traditioneel versierd met de afdruk van een vork om de streepjes bovenop (in reliëf) te krijgen. Ben je gek op bakken, of op koekjes, probeer dan zeker deze Portugese variant eens. Er is niks moeilijks aan.

Dit recept is goed voor ongeveer 20 koekjes (afhankelijk van het formaat).

Ingrediënten

100 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
1/2 blikje gecondenseerde melk
1 eidooier
1 snufje zout
180 gram maizena
120 gram bloem

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Meng de boter met de gecondenseerde melk, de eidooier en het snufje zout in een kom. Zodra alles goed gemengd is voeg je de maizena toe. Mix wederom alles goed door elkaar.

Voeg nu de helft van de bloem toe en meng met je handen en voeg indien nodig de rest toe. De exacte hoeveelheid hangt een beetje af van hoe het deeg zich vormt. Het deeg moet erg zacht zijn, anders breken de koekjes en worden ze erg droog.

Maak kleine balletjes van het deeg, ter grootte van een bikkel (grote knikkers) en druk ze zachtjes in met een vork. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20-30 minuten totdat de onderkant van de koekjes goudbruin is. Ze worden/blijven wit bovenop.

Bom apetite!

Laat me vooral weten hoe ze gelukt zijn, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.