Recept: Bifanas

Wie bij het zien van deze foto geen trek krijgt… Nog zo’n super simpel maar oh zo lekker Portugees recept, bifanas! Oftewel een broodje varkensvlees. Klinkt niet bijzonder misschien, maar je zult zien dat je je vingers erbij opeet. Vergeet vooral de dikke klodder mosterd niet om het geheel af te maken. Lekker met een biertje!

Ingrediënten

dunne varkens schnitzels (naturel)
Knoflook
Zout en Peper
Paprika poeder
Laurier
Droge witte wijn
Azijn
Boter
Broodje

Bereiding

Sla de lapjes zo plat mogelijk met een vleeshamer, zodat je grote dunne plakken krijgt. Deze plakken kruiden met een snufje zout & peper, knoflook in plakjes, een klein snufje paprika poeder en een in stukjes gescheurd laurierblaadje. Giet hierover een flinke scheut wijn en azijn naar smaak en laat dit een paar uur marineren.

Als het tijd is om te eten, smelt je wat boter in een koekenpan en bak je het vlees aan beide zijden, op hoog vuur, zonder knoflook of laurier. Dit duurt niet lang, gezien de geringe dikte van het vlees.

Heb je meerdere lapjes te bakken (aanrader!), doe dit dan in dezelfde pan. Zo maak je gebruik van alle sappen/smaken. Voeg steeds iets boter toe en aan het eind als alle lapjes gebakken zijn een klein scheutje wijn. Zo maak je een soort sausje met je vleessappen, gekarameliseerde restjes en de wijn. Eet je de rest van je bifanas de volgende dag of later? Bewaar ze dan in dit vocht!

Klik hier voor stap voor stap foto’s.

Bom apetite!

Laat me vooral weten hoe ze gelukt zijn, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.