Natuurfestival in Sagres

Ben jij de eerste week van oktober in de Algarve? Dan heb ik een hele leuk tip voor je! In Sagres wordt dan namelijk het Festival Observação de Aves & Atividades de Natureza gehouden. Dat is een hele mond vol, maar waar het op neerkomt is dat het een festival is met erg leuke activiteiten in de natuur. Ga bijvoorbeeld vogelspotten, met een bootje dolfijnen zoeken of wandelen met een ezel.

In deze periode van het jaar is Sagres het centrale punt in de vogeltrek. Vogels verlaten het koudere noorden naar het warme Afrika en doen in de tussentijd het zuiden van Europa aan. Deze vogeltrek staat centraal in het festival en dus kan je mee op talloze trips om de vogels te spotten. Je kan te voet gaan of met een jeep, maar er zijn ook boottochten waarbij je zeevogels kan ontdekken. Of ga mee op een tour waarbij je leert vogels goed te fotograferen (die wil ik!!!!). Maar er zijn ook lezingen, tentoonstellingen en workshops.

Dolfijnen Algarve

Naast alle activiteiten rondom de trekvogels komt ook andere natuur aan bod. Sportievelingen kunnen de prachtige natuur rond Sagres verkennen door op een Stand Up Paddle board te gaan staan. Minder sportieve natuurliefhebbers kunnen op hun gemakje mee met één van de vele boottochten. Veel van die tochten gaan op zoek naar dolfijnen. Je kan zelfs meedoen aan een wandeltocht die gaat over de dinosaurussen in de Algarve. Liefhebbers van geschiedenis zouden kunnen kiezen voor de meer culturele wandelingen door Sagres.

Dit jaar wordt het festival voor de zevende keer gehouden en het vindt plaats van 30 september tot en met 5 oktober. Het programma is werkelijk enorm. De meeste programmaonderdelen worden ook in het Engels gehouden, maar check op de website even voor de zekerheid. Let op: veel programmaonderdelen vereisen een reservering en sommige zijn zelfs al vol. Zorg dus dat je er op tijd bij bent!