Passeite: Family Time

Nee, ik ga niet schrijven over COVID19, tenminste, geen negatieve dingen want buiten de stress over hoe verder moet met  onze bedrijven en het flinke gat dat dit slaat in onze financiën wil ik jullie meenemen in onze bubbel. Voor het eerst in vier jaar zijn we weer een familie, een goed functionerend gezin waar taken verdeeld worden, gelachen wordt, heel veel gespeeld en waar contacten met verre vrienden weer opbloeien.

Family Time

We hebben veel opgeofferd de afgelopen jaren met het opstarten van een nieuw leven en de keuze voor de horeca. Zes dagen in de week leefden mijn man en ik als een soort alleenstaande ouder op acht hectare land. Eén avond per week hadden we dan kans om samen met Benjamin en Matilda gezellig te eten. En nu dus twee keer per dag. De ochtenden beginnen met thuisschool en daarna lekker naar buiten. Dat kan omdat we dus zoveel land om ons huis heen hebben.

We vangen visjes en kreeftjes uit de rivier, we springen op de trampoline, we voetballen, we kokkerellen, drinken een wijntje, we dansen op een digitaal festival maar bovenal werken we samen buiten. 155 bomen zijn aangeplant, 500 gesnoeid, de schuur is spik en span en de moestuin krijgt meer vorm dan ooit tevoren. De beesten worden extra verwend. Gui, mijn man doet boodschappen voor het hele dorp (allemaal of 70+, geen rijbewijs of risico-groep) en de saamhorigheid is enorm ondanks het feit dat we 1.5 meter van elkaar moeten zijn. Zelfs mijn buurvrouw spuit geen gif meer maar trekt de onkruidjes uit de straatsteentjes.

Family Time

De enige zorgen die we hebben zijn onze tienerschapen die het blijkbaar leuk vinden om onze jongere bomen te ontdoen van boomschors en daar wordt aan gewerkt.

De bubbel is fijn, hij mag nog even duren, want als hij uiteenspat zijn wij als familie sterker dan ooit tevoren. Ieder jaar overwinnen we wel weer wat, dus deze gaan we ook overmeesteren.

Veel sterkte iedereen en specifiek die ondernemers in onze branche. We komen er wel weer als we onze schouders eronder zetten.

Força & Saúde tudos!!

Fotos’s: Marit de la Vera