Arco da Calheta: Time Flies

Zes dagen in de week zijn ‘onze’ werklui hard bezig om alles hier gereed te maken. Onze week is hierdoor altijd goed ingevuld, iedere ochtend vanaf 8.00 staan we klaar voor alle vragen en proberen we zoveel mogelijk te regelen. Schilders, elektriciens, loodgieters en onze bouwers werken allemaal tegelijk nu en de samenwerking gaat boven verwachting goed.

Tot nu toe verloopt gelukkig alles voorspoedig. Zo is afgelopen week de eerste container vanuit Nederland aangekomen en verwachten we deze week al nummer twee! Spannend was het wel toen de vrachtwagen kwam aanrijden, de container kon niet omhoog gebracht worden en bleef dus beneden aan de weg staan. Via kennissen was er een groepje van zo’n 8 man geregeld om de container te lossen. Die zenuwen bleken achteraf nergens voor nodig, binnen 2 uur was alles uitgeladen en naar boven gebracht naar de garage, ongelofelijk snel!

Arco da Calheta: Time Flies

De dagen vliegen ook voorbij, aan het eind van de dag proberen we zoveel mogelijk te genieten van het mooie ‘winter’ weer hier op Madeira. De temperatuur ligt de afgelopen weken al steeds rond de 20 graden en dus mogen we niet klagen voor deze tijd van het jaar. Een van de mooie plekjes waar wij graag te vinden zijn aan het eind van de dag is Maktub in het dorpje Paul do Mar. Een super leuk plekje om de sunset te bekijken onder het genot van een heerlijk koud drankje. Starend naar het water kun je hier echt heerlijk tot rust komen, klaarmaken voor weer een nieuwe dag. Ook vanaf ons eigen terras hebben we in de afgelopen maanden de mooiste sunsets kunnen bewonderen, we beseffen ons iedere keer weer hoe speciaal het is om hier te mogen wonen!

Arco da Calheta: Time Flies

De zondag is hier echt een rustdag. Geen draaiende cementmolens, drilboren, vrachtwagentjes en vragen. Zowel voor ons als de buren een hele relaxte dag. Afgelopen zondag zijn we uitgenodigd door vrienden om een boottripje te maken. Dit stond sowieso al op ons lijstje om te doen, dus dit was het perfecte moment. Hapjes en drankjes mee en we vertrokken voor een tocht van zo’n 4 uur langs de kust van Madeira. Het is zo mooi om Madeira vanaf het water te bekijken, je ziet zoveel meer! Echt een absolute aanrader als je hier een keer op vakantie bent.

Arco da Calheta: Time Flies

Voor onze volgende zondag staat er weer een levada op de planning, inmiddels alweer een hele tijd geleden dat we een mooie wandeling hebben gemaakt. We willen zoveel mogelijk mooie routes zelf hebben gelopen zodat we onze gasten van goed en persoonlijk advies kunnen voorzien wanneer zij zelf willen gaan wandelen hier.

De komende weken zal in het teken staan van de ‘verhuizing’ naar ons eigen huis, we kijken hier enorm naar uit. Dit betekent namelijk ook dat we met het opknappen van het derde huisje kunnen beginnen, en het begin van Calheta Boutique Houses nu in zicht komt!

We will keep you posted, tot over een paar weken 🙂

Dave & Anne

Voor wie het leuk vind om nog meer van ons te zien hebben wij bijna dagelijks updates over ons leven en de verbouwing op Instagram en Facebook.