Ken je dat? Je hebt zin in een lekker stuk brood met sardientjes paté, maar helaas heb je net geen blikjes meer in huis. Of de visite staat bijna voor de deur en je komt tot de ontdekking dat het op is… Uiteraard kun je het dan online bestellen voor een andere dag of heb je het geluk dat je het in de buurt ergens kunt halen. Zo niet, dan is er nog een mogelijkheid. Zelf maken! Helemaal niet moeilijk en net zo lekker. Stiekem zelfs lekkerder!
Het hoofdingrediënt (in tegenstelling tot de blikjes smeersel) kun je in Nederland makkelijk in elke supermarkt krijgen. Misschien heb je het zelfs wel, net als ik, standaard op voorraad. Dan is het helemaal makkelijk om zelf aan de slag te gaan. Je bent met 5 minuten klaar!

Maak je het voor een borrelplankje met twee personen? Dan is de helft van het recept meer dan voldoende! Heb je geen massa de pimentão? Vervang het dan door een beetje rode pesto of zongedroogde tomatentapenade en wat ajvar (half/half).
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!














