Wij waren hier thuis allebei jarig deze week dus een speciaal recept deze vrijdag! Ik maak port jelly voor het weekend. Gewoon, omdat het kan! Ik ben niet zo’n zoetekauw, anders zou taart natuurlijk het recept van de week zijn geweest. Nu kunnen we morgenavond genieten van wat brood en een heerlijk Portugees kaasplankje met Geléia de Vinho do Porto. Lekker!
Ik gebruik vaak Amerikaanse cups in recepten (gemak dient de mens), maar afwegen kan natuurlijk ook prima! Je kunt voor dit recept kleine Mason Jars of weckpotjes gebruiken, afhankelijk van wat je in huis hebt. Ook lege jam potjes zijn een optie. Het recept is goed voor zo’n vijf potjes van rond de 240ml. Ook leuk om cadeau te geven!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Muitos Parabens Amiga’s.Beijinhos.