Beloofd is beloofd… Toen ik het recept voor Toucinho do Céu gaf deed ik al melding van deze variant, de pudding versie. Vandaag is het dan eindelijk zover en deel ik het recept voor dit andere “spek uit de hemel” toetje: Pudim Toucinho do Céu. Ben je gek op Portugese zoetigheden en dan vooral die met die kenmerkende eiersmaak, dan is vandaag jouw dag! Lees dus snel verder!
Een kleine noot vooraf: je moet wel van die typische Portugese eiersmaak houden, anders is dit niks voor jou. Mij doe je er totaal geen plezier mee, maar ik ben dan ook niet echt een eierliefhebber. Ik maak het voor de Portugese zoetekauw bij mij in huis ;-). Dit toetje kun je in Portugal ook kant en klaar kopen, je vindt het bij de yoghurt en andere nagerechten in het koelschap.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Misschien een hele late reactie,maar toch:
Lekker toetje! Ik kreeg onverwachts bezoek en ging naarstig op zoek naar een snel te bereiden nagerecht. Mijn variant heeft beduidend minder suiker en op de karamellaag heb ik walnoten gedaan. Opgediend met een snufje versgemalen kaneel tegen de eiersmaak. Hartelijk dank voor het recept ❤❤ en lieve groetjes, Chana!
Haha, ik gebruik ook altijd wat extra kaneel tegen de eiersmaak! En eigenlijk kunnen alle Portugese toetjes wel wat minder suiker gebruiken!
Hmmm lekker!!!!