Recept: Pudim de Mel de Monchique

Honing uit de Algarve is een prachtig, natuurlijk product. Het is zelfs verkrijgbaar in verschillende smaken, bijvoorbeeld rozemarijn, oranjebloesem, tijm, lavendel of johannesbrood. Naast dat de honing zo al heerlijk smaakt, kun je er ook prima lokale desserts mee maken. Ik denk dat dit wel het meest simpele recept ooit op de site is (maar daardoor niet minder lekker). Eigengemaakte honingpudding uit het Monchique gebergte in de Algarve.

Pudim de Mel de Monchique

Ingrediënten

12 eieren
4 eetlepels honing
400 gram suiker
rasp van 1 citroen
1 theelepel kaneel
klontje boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Pak een grote beslagkom en breek hier je eieren in. Klop met een houten pollepel even door en voeg alle overig ingrediënten toe. Klop alles samen, maar zorg dat je niet over klopt. Gebruik dus ook geen mixer om die reden. Vet een puddingvorm (of tulband) in met een klontje boter en giet hier je mengsel voorzichtig in.

De vorm gaat vervolgens au bain marie in de oven. Dat doe je door de puddingvorm in een grote pan/ovenschaal te zetten. Die gaat vervolgens in de oven. Vul daarna de pan (niet de puddingvorm!!) voorzichtig met warm water. Door dit pas in de oven te doen scheelt het een hoop gesleep en gespetter met warm water. Kook de pudding in ongeveer een uur gaar op 170 graden.

Bom apetite!

Pudim de Mel de Monchique

Laat me vooral weten hoe hij gelukt is, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.