Door Portugal in een busje

Wil jij op je gemakje door Portugal rondreizen, maar heb je geen zin om de hele reis vanuit Nederland te ondernemen? Dan kun je natuurlijk een auto huren bij aankomst in Portugal en van hotel naar hotel trekken. Maar ook superleuk is het om met je eigen busje rond te trekken. Gaan en staan waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Goed nieuws, want dat is helemaal niet moeilijk!

Vorig jaar op de Portugese snelweg zag ik een hip busje rijden waarop stond “Portugal By Van“. Nieuwsgierig sloeg ik aan het googlen en vond zo de website portugalbyvan.com. Dit is een klein bedrijf dat camperbusjes verhuurt aan mensen die op eigen gelegenheid Portugal willen verkennen. Busjes waarin je kunt slapen en koken tot en met vier personen. Sommige van de busjes hebben zelfs een buitendouche of een badkamer. Een origineel idee voor een vakantie met je kinderen, je surfvrienden of je geliefde.

De prijzen zijn helemaal niet hoog, zeker als je uitrekent wat je bespaart aan hotelkosten. Let op: omdat het een low cost company is moet je je wel goed aan de regels houden, want je betaalt extra als je de bus bijvoorbeeld smerig of te laat inlevert.

Het bedrijf is gevestigd in Lissabon en daar kan je de bus ophalen. Wil je niet op zoek naar het bedrijf, dan kan je tegen een extra vergoeding de bus ook laten brengen bij de luchthaven van Lissabon. Alle informatie vind je op de website. Kijk ook op Facebook voor mooie foto’s van andere huurders.

Op zoek naar autoroutes? Op dzeze site vind je routes door heel het land!