De maand november staat qua recepten elk jaar geheel in het teken van de kastanje, dus ook het maandelijkse bacalhau (klipvis) recept moet eraan geloven. Het zal je verbazen hoeveel mogelijkheden deze combinatie biedt. Dit keer geven we er een lichtelijk sjiek tintje aan door zwarte rijst te gebruiken. Net wat anders en het zorgt voor een spannend bord eten als je het mooi opmaakt!
Als je zelf aan de slag gaat met bacalhau zorg er dan wel voor dat je heel goed het zout eraf weekt. Ideaal is om het een dag in het water te laten staan en het water een aantal malen te verschonen.
Note vooraf: dit is afhankelijk van het recept waarvoor je de kastanjes gaat gebruiken. Blanke kastanjes, zonder vliesje, gebruik je meestal voor zoete (na)gerechten en soepen waarin de kastanje het hoofdingrediënt is. Voor de meeste hartige gerechten hoef je dit vliesje niet te verwijderen, het is gewoon eetbaar.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!












