Carvoeiro: Geduld is een Schone Zaak

Weer een maand voorbij en nog steeds veel spanning. We hebben altijd tegen elkaar gezegd, het programma “ik vertrek” is niet van toepassing voor ons. We zijn te georganiseerd dat levert geen spectaculaire televisie op. Na bijna twee jaar later moet ik daar toch op terug komen. Ons potje met een oneindige bodem is toch niet zo oneindig. Ons appartement dat voor 99,5% verkocht was, is toch niet verkocht. En als klap op de vuurpijl hebben we wel het appartement gekocht dat we alleen konden/zouden kopen als Benagil was verkocht. Ik zal menig ander dit niet adviseren, maar aan de andere kant wie niet waagt wie niet wint.

En even over onze nieuwste bijna aanwinst. Het voorlopig koopcontract is getekend en vanaf 10 december mogen we ons eigenaar noemen. En jawel, een appartement in het hart van het mooie Carvoeiro. Dit houdt in: op nog geen 300 meter van het strand en midden tussen de winkeltjes, restaurants en terrassen. Wat kan een mens nog meer wensen op vakantie! Dan hoor ik jullie bijna denken, een zwembad, nou das nu toevallig die zit er ook bij. En dan heeft het appartement ook nog een mooi uitzicht vanaf de derde verdieping met middag/avondzon. Een klein min puntje helaas is net geen uitzicht op zee. Maar ja, even met de lift naar beneden, 300 metertjes met de benenwagen en dan heb je zee/oceaan te over. Wij zijn helemaal happy met deze nieuwe aanwinst, nu nog onze nieuwe clientèle.

Dus al met al wordt ons geduld goed op de proef gesteld. Niet alleen met de verkoop van Benagil, maar ook met de aanvraag van de officiële verhuurvergunning van het appartement bij onze woning, daar is nog steeds geen duidelijkheid over. Maar ach, uiteindelijk komt vast alles goed, hebben we ook weer wat stof om over te schrijven.

Er is wel weer veel animo voor Benagil, dus we laten de moed niet zakken. Drie partijen hebben afgelopen week een bod gedaan, de ene wat te ver onder onze vraagprijs, maar ook twee toch best in de buurt, dat biedt perspectief en daarom hebben we goede hoop op een relatief snelle afwikkeling. En om het zekere voor het onzekere te nemen hebben we Benagil nog even wat “opgedirkt”. Een likje verf hier en een likje verf daar. Nu moet het toch goed komen?! In december hoop ik toch echt te kunnen melden dat we Benagil hebben verkocht. Benagil de wonderschone plek die ons leven op een zeer positieve manier op zijn kop heeft gezet.

Het weer is medio november in de Algarve/ Carvoeiro ook nog super. Ik probeer regelmatig tussen de bedrijven door om me rond de middag te nestelen op ons balkon. Waar ik dan geniet van zo’n graadje of 24. De vitamine D is hier volop aanwezig. Dat is toch iets waar ik eindeloos van geniet. De ochtenden en de namiddag kunnen al wel wat frisjes zijn hoor, om het voor de in Nederland wonende mensen iets te verzachten;-) .

Bernt is hier en daar aan het klussen, de opmerking ik word wel een dagje ouder wordt dan regelmatig gebezigd. Van riool afvoeren aanleggen tot remblokken/schijven vervangen voor de buurman. Niks is hem te dol. Maar ja, de jaren gaan wel tellen na je 50ste. Ha, ha, maar wij laten ons niet kisten en genieten wanneer we kunnen. Lekker naar het strand wat voelt als onze achtertuin. Heerlijk lunchen of ’s avonds een hapje eten bij de Portugese restaurantjes, heerlijk eten voor een goeie prijs.

Nu kijken we uit naar ons tripje naar Nederland, het is weer te lang gelden dat we onze meiden in de armen hebben gesloten. De kerstdagen dompelen we ons onder in ons gezinsgeluk, dat is pas rijkdom. Mijn ouders hopen we dan na de kerst weer mee naar Carvoeiro te nemen waar ze onze familie uit Amerika weer gaan ontmoeten (zie eerdere blogs). In januari vliegen we weer samen terug naar Nederland om de verjaardag van onze jongste dochter te vieren. Veel familie vitamine, daar kunnen we niet zonder!

De wereld staat de laatste twee jaar op zijn kop, dit gaat ook zeker niet aan ons voorbij. Onze blogs probeer ik hier niet aan te wijden en horen jullie onze enigszins onbezorgde “vrolijke” noot. Maar laten we niet vergeten waar het in de essentie omgaat, wees lief voor elkaar en heb een beetje begrip voor elkaar.


Sinds aug 2014 verhuren ze hun eerste appartement in BENAGIL via Micazu.