Oftewel ‘salade’ van varkensoren. Deze valt voor ons Nederlanders toch wel onder de noemer vreemde gerechten. Het getuigt maar weer eens van de voorliefde van de Portugezen voor alle delen van het varken. Simpel gezegd zijn het gekookte varkensoren op smaak gebracht met knoflook, olijfolie, azijn, koriander, soms een uitje en een snufje zout & peper. Dit valt onder de noemer petiscos en de grootste kans dat je het op tafel krijgt is (uiteraard) in de niet toeristische tascas. Wie durft?!

gekookte versie
Dit heb ik al meerder keren voor me op tafel gehad, maar ik kon me er niet toe zetten een stukje in mijn mond te stoppen… Uiteraard smult de schoonfamilie ervan! Dus vandaag voor de medeliefhebbers het recept om het zelf ook eens te maken. De meest ‘veilige’ variant, dat dan weer wel. 😉
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!